jueves, 2 de marzo de 2017

Divalterra s'uneix a la Universitat Politècnica de València per avaluar la vulnerabilitat urbana en els municipis

Els resultats de l'estudi es posaran al servei dels ajuntaments i de la pròpia Diputació de València
La Diputació de València, a través de la seua empresa pública Divalterra, i en col.laboració amb la Universitat Politècnica de València, impulsa el desenvolupament d'un model que permeta avaluar els nivells i tendències de vulnerabilitat urbana en els municipis de la província de València.

“Es tracta -afirma la gerent de Divalterra, Agustina Brines- d'aprofundir en el coneixement real dels nostres municipis, podent anticipar-nos a la possible degradació dels nuclis poblacionals i dissenyar així accions sobre la base dels criteris d'efectivitat i eficàcia”.

En aquest sentit, la col.laboració amb la Universitat Politècnica de València “segueix la línia de col.laboració interinstitucional per la qual està apostant Divalterra, permetent així que els programes aprofiten la sinergia de coneixements i competències de diferents organismes”.

Concretament, l'acord subscrit entre Divalterra i la UPV s'ha formalitzat a través d'un conveni per dur a terme una estada de recerca corresponent a la tesi “Vulnerabilitat Urbana, nova caracterització i metodologia per al disseny d'escenaris òptims” centrada en la selecció d'indicadors per a una millor caracterització del concepte de vulnerabilitat urbana.

Aquesta acció es dirigirà des de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, el director de la qual, Miguel Ángel Ferri, destaca “el seu caràcter pràctic, ja que permetrà dissenyar estratègies en l'assignació dels recursos destinats a actuacions urbanes en els municipis valencians”.

Així, la recerca busca establir uns nivells de vulnerabilitat en els municipis de la província i planteja un model de caracterització que integra el tractament de la informació pública existent i la posada en valor del coneixement dels professionals de la planificació i gestió urbana.

Per a això, Divalterra ja ha posat en marxa la difusió d'una enquesta per recollir el punt de vista d'experts en aquest sector a la província de València, el resultat de la qual estarà a la disposició dels municipis.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore