lunes, 27 de marzo de 2017

Divalterra va incrementar un 600% el control de legalitat en la seua contractació en 2016

Els procediments de contractació oberts han suposat una baixa del 35% pel que fa al preu de licitació
 
L'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, va incrementar exponencialment el control de les seues contractacions durant l'exercici 2016; el que suposa, en paraules de la directora gerent, Agustina Brines, “la plasmació de l'aposta de l'empresa per l'estricta aplicació dels principis d'economia, eficàcia i eficiència en la gestió, incrementant així la transparència en els processos de contractació”.

Concretament, en 2016 es van tramitar 384 expedients de contractació, una xifra que multiplica per sis els 60 gestionats en 2015 i suposa un important augment pel que fa als quatre exercicis anteriors, en els quals es van fiscalitzar una mitjana de 32 expedients cada any.

Brines ha assenyalat que “el nombre d'expedients sotmesos al control de legalitat previ suposa que, a dia de hui, la pràctica totalitat de la contractació de Divalterra és impulsada des de l'àrea Jurídica, amb un volum pressupostari de 4,8 milions d'euros”.

Pel que fa a 2017, Brines ha assegurat que “una de les premisses que ha de regir les administracions públiques és el màxim control de la despesa, promovent així una gestió eficaç, ètica i transparent”.

En aquest sentit, destacar que els procediments oberts en les contractacions suposen el 43% del pressupost total, amb un import global de 2.206.234 euros, havent-se aconseguit una baixa mitjana en el preu de licitació d'un 35,73%.

D'altra banda, els convenis representen el 20% del volum de facturació, i els contractes menors no arriben al 15%. Així, el volum pressupostari derivat del nombre de procediments oberts duplica l'originat pels convenis establits i triplica el de les adjudicacions menors.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore