viernes, 31 de marzo de 2017

Les brigades forestals se sumen al dispositiu de prevenció i extinció d'incendis de Setmana Santa

El dispositiu de Divalterra està compost per 560 brigadistes forestals, a més d’un equip de coordinadors de zona i logística

30/03/17
Les brigades forestals de la Diputació de València s'integren en el dispositiu especial presentat hui per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències juntament am la direcció general de Prevenció d'Incendis de la Conselleria de Medi ambient.
Aquest dispositiu s'activarà del 13 al 24 d'abril i comptarà també amb efectius del Consorci Provincial de Bombers, entre altres organismes.
Així, la Generalitat estableix un Pla de Vigilància d'Incendis Forestals per a 2017 per atendre a les especials característiques d'aquesta època de l'any quant a la protecció de les muntanyes amb l'objectiu tant de previndre incendis forestals, com d’informar i conscienciar als visitants de la muntanya sobre les normes que han de respectar, a més d'evitar l'acumulació d'escombraries en zones forestals, controlar les acampades en zones no autoritzades i facilitar el correcte ús recreatiu de la muntanya.
La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha assistit aquest matí a la reunió de coordinació del dispositiu al Centre de Coordinació d'Emergències, que ha sigut presidida pel director general d'Emergències, José María Ángel, i ha comptat amb la presència del diputat de Medi ambient, Josep Bort.
La responsable de l'empresa pública ha posat l'accent en la importància de la coordinació i ha assegurat que "és una de les claus per a incrementar l'eficàcia de les actuacions”.
En aquest sentit, Brines ha apuntat que “Divalterra està coordinant esforços amb els organismes i institucions implicats en la conservació de les nostres muntanyes i en la lluita contra el foc amb l'objectiu de millorar la prevenció dels incendis forestals”.
Així, el director de l'Àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural, Manuel Carot, ha informat que durant els dies de Setmana Santa, “les brigades suspendran temporalment els treballs forestals per a centrar la seua labor en la vigilància preventiva, i disminuir en la mesura del possible el temps de reacció davant un fum sospitós”.
En aquest sentit, Carot indica que “a partir de l'1 d'abril i fins al 30 de setembre els brigadistes incrementen la seua jornada de treball per a cobrir més temps en horari vespertí, quan la labor de vigilància és encara més important”.
El dispositiu de Divalterra per a Setmana Santa està compost per 560 brigadistes forestals, dirigits per deu coordinadors de zona i un equip de personal de logística que s'encarrega de gestionar les mobilitzacions en serveis d'emergència.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore