jueves, 2 de marzo de 2017

Ontinyent àmplia l'abast de les subvencions a la rehabilitació d'habitatges i contempla que superen el 50% en casos excepcionalsL'Ajuntament modifica l'ordenança que regula el programa “Ontinyent Rehabilita” per a incloure treballs plurianuals, direcció d'obres, informes d'avaluació o potenciar l'estalvi energètic

Jaime Peris destaca que els canvis doten de nous avantatges als veïns de l'Àrea de Rehabilitació Urbana de la Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria

Ontinyent àmplia la seua aposta per la rehabilitació urbana. El Ple de l'Ajuntament d'Ontinyent, a proposta de la regidoria de Territori, aprovava en la seua última sessió modificar l'ordenança que regula el programa “Ontinyent Rehabilita”, posat en marxa en 2013 per l'Ajuntament d'Ontinyent per a afavorir els treballs de rehabilitació d'immobles en l'Àrea de Rehabilitació Urbana de la Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria. 

Entre les novetats estan la inclusió d'aspectes com els treballs plurianuals, direcció d'obres o la realització d'informes d'avaluació, així com, excepcionalment, superar el 50% del cost de les actuacions en casos d'especial repercussió respecte a la imatge urbana i depenent del nivell de renda dels propietaris, sent en tot cas la subvenció màxima de fins a 15.000 euros.

El regidor coordinador del àrea de Territori, Jaime Peris, ha destacat que els canvis doten de nous avantatges als veïns de l'Àrea de Rehabilitació Urbana de la Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria de cara a la pròxima convocatòria de “Ontinyent Rehabilita” (que regularà l'ordenança que ara s'ha modificat) “un nou pas avant en la ferma aposta del Govern d'Ontinyent per la rehabilitació com a element de revitalització dels barris i de promoció econòmica, una aposta que ha anat creixent any rere any”.

Peris recordava en aquest sentit que “Ontinyent Rehabilita”, engegat en 2013 amb 30.000 euros i 23 sol·licituds, passava en 2014 a 116.000 euros i 28 sol·licituds; en 2015 a 158.000 i 27, “i en 2016 hem tingut un gran salt, amb 65 sol·licituds i 418.000 euros d'injecció directa de l'Ajuntament als propietaris”, assenyalava. El regidor remarcava que “en la legislatura anterior, quan ningú apostava per aquests temes, l'alcalde Jorge Rodríguez i la regidora Rebeca Torró ja treballaven perquè l'Ajuntament invertira recursos propis en aquest pla que s'ha anat reforçant. Ara comptem també amb altres plans que vénen de la mà de la nova Conselleria d'Habitatge, per la qual cosa és un gran moment per a aprofitar les ajudes públiques i rehabilitar”, destacava. 

“Ontinyent Rehabilita” contempla ajudes de fins al 50% (o més, en casos excepcionals) i d'un màxim de 15.000 euros per a la rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocaments, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a nous comerços en l'àrea de Rehabilitació Urbana que s'estén a la Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria. En el cas de l'eliminació de barreres i d'estalvi energètic, les ajudes s'estenen a tot el casc urbà.

En la modificació s'afegeixen també aspectes com les ajudes per a reforços estructurals o la substitució de l'estructura per a les rehabilitacions; les substitucions d'instal·lacions de lampisteria; de sanejament; d'instal·lacions elèctriques; tractament de murs i sòls per a reduir la humitat; i treballs per a substituir o eliminar materials que contenen amiant.

La nova ordenança també incorpora nous criteris de valoració en la concessió de les ajudes i ara es tindran en compte instal·lacions destinades a l'estalvi energètic i la utilització d'energies renovables, aquelles que permeten la millora en almenys una lletra del certificat d'eficiència energètica de l'immoble. També les actuacions definides com d'intervenció urgent; així com les obres sobre elements protegits dels béns inclosos en el catàleg.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore