jueves, 25 de mayo de 2017

Divalterra comença el Pla de Formació 2017-2018 de les Brigades Forestals

Per primera vegada, les brigades forestals de Divalterra tindran una formació homologada i específica per a les seues funcions

24/maig/2017.- L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, ha començat la primera acció del Pla de Formació 2017-2018 amb un curs sobre recolzament en altres emergències de 27 hores de durada.
En línea amb la col·laboració i coordinació dels cossos de prevenció d’incendis forestals, l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), realitza formació homologada y a mesura per a les brigades de la Diputació de València.
La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha afirmat que “per fi s’ha engegat la formació homologada de les brigades forestals, un programa molt ambiciós que dona resposta a les necessitats concretes d’una plantilla que mai havia accedit a aquest tipus de cursos”, i ha ressaltat que “la temàtica d’aquesta formació és el resultat d'un estudi molt detallat de les necessitats de l'actual plantilla”.
Igualment, Brines ha destacat que aquestes accions formatives “tenen un nivell de prioritat alt per a l’empresa, per això està previst que després de l'estiu aquesta formació es complemente amb altres relacionades amb silvicultura i primers auxilis, de manera que durant aquest exercici i el següent, totes i cada una de les brigades estiguen formades en aquestes matèries, essencials per a la seua tasca diària”.
Per la seua banda, el responsable de l'àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural, Manuel Carot, ha comentat que el principal objectiu d'aquesta acció formativa és millorar i ampliar els coneixements dels brigadistes per a actuar amb total seguretat davant situacions d'emergència”. Així mateix, ha recordat que “a través d'aquest curs, els brigadistes obtindran un títol homologat que avalarà aquesta formació”.
Curs bàsic de recolzament en altres emergències
Està previst que al llarg del 2017 es realitzen deu edicions del curs bàsic de recolzament en altres emergències i que aquesta acció tinga continuïtat durant el pròxim any, fins que tots els components de les brigades íntegrament estiguen formats.
L’acció formativa està dirigida a especialistes, capatassos i conductors i acull un total de set mòduls amb una durada total de 27 hores: ‘Legislació de protecció Civil, CCE i 112. Pla Territorial d'Emergències de la CV. Pla especial d'Inundacions, Procediment d'Actuació en Nevades i Meteoalerta’; ‘Autoprotecció en entorns aquàtics’; ‘Tècniques de cerca de persones desaparegudes’; ‘Nocions bàsiques d'actuació en terrenys inestables; Grans aglomeracions en àmbit forestal’; ‘Gestió de l'emergència en esdeveniments d'àmbit forestal’ i ‘Prevenció de riscos laborals en l'àmbit de les emergències’.
La formació relativa a Incendis està planificada per a l'exercici 2018.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore