miércoles, 17 de mayo de 2017

Divalterra mostra la seua experiència en projectes europeus a un grup de lituans experts en inserció laboral

L’empresa pública de la Diputació rep una delegació de l'Associació Lituana de Centres per a la Formació Contínua que pretén millorar la cooperació internacional de les institucions i promoure la mobilitat d'estudiants

Divalterra, a través de la Fundación Equipo Humano, ha rebut aquest matí a un grup de lituans experts en el Sistema Europeu de Crèdits per a l'Educació i la Formació Professionals per a explicar-los l'experiència de l'empresa pública de la Diputació en formació i projectes europeus.

Així, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, que ha rebut a aquesta delegació de l'Associació Lituana de Centres per a la Formació Contínua (TEMCA-ECVET), ha indicat que “en un món cada vegada més globalitzat, no es pot entendre la formació si no és des d'una mirada transnacional; per això és fonamental que existisca una coordinació entre els diferents països per a assegurar la convalidació dels coneixements i aptituds de la ciutadania, siga el que siga el seu origen”.

Per la seua banda, el director de l'àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Projectes de Formació de Divalterra, Josep Melero, ha explicat que “la prioritat en aquesta àrea és el foment de la formació i l'ocupació de col.lectius que per un motiu o altre, tenen dificultats per a accedir al mercat laboral. Amb aqueix objectiu, es desenvolupen programes d'actuació, tant de manera autònoma com en coordinació amb altres institucions públiques i privades”.

Així mateix, durant la jornada ha tingut lloc la presentació ‘ECVET: dels perfils ocupacionals als programes educatius i curriculars’, en la qual s'ha realitzat un taller sobre el desenvolupament de la formació profesional i organització de mobilitat europea. També ha tingut lloc un debat sobre les condicions necessàries per al ECVET. Finalment, s'ha tractat el tema de l'estructura de la formació professional a Espanya.

Projecte TEMCA-ECVET
El projecte de l'Associació Lituana de Centres per a la Formació Contínua, denominat TEMCA – ECVET, té com a objectiu formar al personal dels Centres de Formació Contínua de les seues institucions associades.

Amb aquest projecte pretén també millorar la cooperació internacional de les institucions de formació contínua i promoure la mobilitat d'estudiants i personal per a l'aprenentatge i la pràctica en els països europeus.

Pel que fa al Sistema Europeu de Crèdits per a l'Educació i la Formació Professionals (ECVET), la seua principal finalitat és augmentar les possibilitats d'ocupació dels titulats en formació professional i la confiança dels empresaris en què cada qualificació en FP requereix d'unes aptituds i uns coneixements específics.
Per a això, promou la millora de la mobilitat internacional i el reconeixement dels resultats d'aprenentatge per a millorar la qualitat en la formació professional. Igualment, proporciona un marc per a l'avaluació, validació i reconeixement dels resultats de l'aprenentatge.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore