lunes, 19 de junio de 2017

Ontinyent es mobilitza per fer front a les violències contra les dones

La regidoria d’Igualtat i Dona organitza una jornada d’activitats que començava amb la lectura d’un manifest de condemna per les 972 dones assassinades entre 2004 a 2017

L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant la Regidoria d’Igualtat i Dona, s’ha adherit a les mobilitzacions a nivell estatal per demanar uns pressupostos estatals suficients per poder fer front a les múltiples violències que pateixen les dones.

Diverses entitats, associacions, partits polítics i sindicats donaven suport a la tancada que començava a l’Ajuntament vell a les 12:00 i fins les 24:00 hores, en una jornada que incloïa entre d’altres una lectura de manifest, dinar i sopar de germanor, recital les “Les nostres poetes”, diversos tallers i dinàmiques i un punt violeta per informar a la ciutadania.

Les activitats s’obrien amb la lectura conjunta d’un manifest de condemna per les 972 dones assassinades entre 2004 a 2017, al qual es denunciava entre altres aspectes les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones; o el fet que les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient.  La regidora Paula García destacava la importància “que el conjunt de la societat treballe manera coordinada i transversal per fer fora la desigualtat i la violència”.


Ens falten totes


La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels assassinats masclistes que eleva a 972 dones assassinades, entre 2.004 i 2017
Al present any 2017, han estat assassinades 33 dones, 6 xiquetas i xiquets, 7 més estan en investigació


Però no només cal recordar totes aquestes dones assassinades, sinó també la resta de dones maltractades i agredides, insultades, humiliades i assetjades, esclavitzades i explotades, les dones que viuen una mort silenciosa cada dia en les seues cases i a les seues vides, les dones que sofreixen qualsevol tipus de violència física, psicològica, econòmica o sexual, violències que s’exerceixen contra la dona pel simple fet de ser dona. Perquè els assassinats són la punta d’un iceberg de violència que patim les dones.
La violència cap a les dones és una de les més degradants violacions de Drets Humans, i continua progressant a tot arreu i de forma global. No respecta fronteres, cultures, nivells econòmics. Està present en èpoques de conflicte i en temps de pau, a la llar, al treball i al carrer.
Aquesta violència no és aïllada, la violència contra les dones té un origen estructural. Vivim en un sistema heteropatriarcal i capitalista, que es basa en la desigualtat entre homes i dones, donant uns privilegis als homes mentre oprimeix i invisibilitza a les dones i a les persones que qüestionen la norma social o no responen a la sexualitat heteronormativa imposada. A més, aquest sistema opressor utilitza les violències masclistes com a eina per al seu sosteniment.
Davant del silenci que hi ha enfront d’aquestes violències diverses que patim les dones, des del moviment feminista denunciem que també és violència:
Les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones, tenen un impacte de gènere brutal per la precarització i vulnerabilitat de les dones.
Les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient dels recursos adients que permetés el desplegament integral d’aquestes lleis.


El Sistema Judicial reprodueix les estructures patriarcals i perpetua la violència masclista, afavorint la desprotecció de les dones en risc i invisibilitzant i minimitza les violències viscudes.


La manca d’acció política de les nostres administracions públiques a tots els nivells.


Front aquestes violències estructurals, no fem un pas enrere. No volem ser valentes, volem construir vides vivibles i en llibertat. Per això, sabem que l’organització i la denuncia és necessària.
Ens necessitem les unes al costat de les altres, de forma col·lectiva i practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista.
Ens volem callades i en solitari, però nosaltres en comú cridem ben alt, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures: perquè ens hi va la vida.
PERQUÈ ENS VOLEM VIVES, LLIURES, I JUNTES!!!
CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, AUTODEFENSA FEMINISTA

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore