viernes, 30 de junio de 2017

Parcs i Jardins procedeix a la poda estacional de 450 exemplars de ligustrum lucidum

La poda a l’inici de l’època estival permet evitar les molèsties de la formació dels fruits o l’afectació a façanes i no dificultar la nidificació d’ocells insectívors

Manuel Cuesta destaca que l’actuació està avalada per informes tècnics per tal de compaginar la salut dels arbres amb la coexistència amb altres elements urbans

La regidoria de Parcs i Jardins d’Ontinyent, a través de l’empresa concessionària Actua Servicios i Medio Ambiente, SL, està procedint durant el mes de juny a la poda estacional d’un total de 450 dels 574 exemplars de ligustrum lucidum existents a la ciutat.

El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, ha explicat que l’actuació està avalada per informes tècnics municipals i de l’empresa adjudicatària per tal de compaginar la salut dels arbres amb la coexistència amb altres elements urbans. Cuesta apuntava que “es tracta d’una poda estacional, exactament la mateixa que ha vingut realitzant-se als últims anys, i que ve avalada per informes tècnics on es constata que el millor moment per a realitzar-la es ara, a l’inici de l’època estival, ja que permet evitar les molèsties de la formació dels fruits o l’afectació a façanes i no dificultar la nidificació d’ocells insectívors”, assenyalava.

El regidor afegia que “tot i que la poda pot semblar severa, cal aclarir que el Ligustrum lucidum és una espècie que l’admiteix molt bé, i les branques que apareixen seques tornaran a tenir fullatge en un parell de setmanes”. Els informes que avalen la poda tenen en compte diferents qüestions com és la morfologia dels arbres actuals (que amb l’envergadura que tenen toquen fàcilment les façanes), el moment de floració i fructificació de l’arbre, i la nidificació dels ocells insectívors. Per evitar la formació del fruit, amb les molèsties que es produeixen per la brutícia que genera, i evitar podar en l’època de nidificació dels ocells insectívors, estos últims anys s’ha tingut que començar la poda en el mes de juny.

El regidor de Parcs i Jardins incidia en què “a Ontinyent tenim 4760 arbres al casc urbà, i les podes són necessàries tant per als propis arbres com per a la seguretat dels veïns, ja que un creixement descontrolat pot ser perjudicial i generar molèsties molt diverses i fins i tot riscos per al trànsit de vianants i vehicles”. Cuesta recordava que “en la legislatura passada vam plantar més de 1000 arbres, ara s’estan fent moltes obres i en les quals estem plantant també nous exemplars, i des d’ací vull agrair la dedicació i el treball tant dels tècnics municipals com de l’empresa adjudicatària en la cura i manteniment dels prop de 5000 arbres amb que comptem a la ciutat”, concloïa.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore