jueves, 8 de junio de 2017

Una xerrada informarà a la ciutadania d’Ontinyent sobre les mesures a emprendre contra el mosquit tigre

De juny a octubre la regidoria de Sostenibilitat reactiva el pla municipal per evitar l’expansió d’aquest insecte al terme


L’Ajuntament d’Ontinyent ha organitzat una xerrada per informar a la ciutadania al voltant de les mesures a emprendre contra el mosquit tigre. Es tracta d’una de les accions previstes al marc del Pla Municipal reactivat per la regidoria de Sostenibilita per evitar l’expansió al terme d’aquest insecte, espècie exòtica originaria del sud-est asiàtic, potencial transmissora de diverses malalties infeccioses.

Així, dimarts 13 de juny a les 19:30 hores tindrà lloc esta xerrada al Centre Cultural de Caixa Ontinyent de juny per informar a la ciutadania de les mesures amb les que pot col·laborar. Entre elles esta evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantindre els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l'aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

La regidora de l’àrea, Patrícia Folgueras incidia en què “la col·laboració ciutadana és absolutament imprescindible, ja que totes les mesures que apliquem des de l’Ajuntament no serviran de res si els veïns i veïnes no actuen també al seu dia a dia”. Cal recordar que al Pla Municipal, al que també col·laboren les regidories de Sanitat i Parcs i Jardins, inclou també accions de vigilància i control com la instal·lació de trampes en jardins i parcs públics amb control setmanal, i la prospecció d’imbornals i xarxa de sanejament, o el control del rec en vies públiques i jardins per evitar l’acumulació d’aigua estancada.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore