jueves, 20 de julio de 2017

CCOO, sindicat majoritari a Caixa Ontinyent, novament sense representació al Consell d’Administració

  • És la cinquena renovació consecutiva (2004, 2007, 2010, 2013 i 2017) sense cap membre de CCOO al Consell d’Administració.
  • Des de 2002, només membres del Grup de Treballadors/CSICA, sindicat minoritari a Caixa Ontinyent, entren al Consell.
  • L’acord entre PP, PSOE i CSICA ha deixat fora el sindicat majoritari a Caixa Ontinyent.
19 de juliol de 2017

El passat divendres 14 de juliol es van celebrar al si de l’Assemblea General de Caixa Ontinyent les votacions per renovar el Consell d’Administració. Per cinquena renovació consecutiva (2004, 2007, 2010, 2013 i 2017), el sindicat majoritari a Caixa Ontinyent –CCOO- ens hem quedat sense cap representant al Consell d’Administració, un greuge històric que ni comprenem, ni per descomptat compartim.
L’únic empleat al Consell serà Honorio Cabezuelo Castro, membre de CSICA, sindicat que només compta amb 3 dels 8 representants de la plantilla a l’Assemblea General (els restants 5 són membres de CCOO). I esta és la sizena renovació consecutiva (des de 2002) que cap membre del nostre sindicat (ni d’altre sindicat que no siga CSICA/Grup de Treballadors) aconseguix entrar al Consell d’Administració.
Critiquem no sols l’actitud de CSICA, que es va negar a arribar a un pacte amb CCOO, sinó també la d’aquells (Antonio Carbonell i Pepe Pla) que prefixen pactar amb un sindicat minoritari que no representa la majoria dels treballadors i treballadores de Caixa Ontinyent.
La seqüència dels fets ha sigut la següent
·        El dimarts 18 d’abril, abans fins i tot de la renovació de l’Assemblea General de Caixa Ontinyent, CSICA envia un comunicat a la plantilla en el qual reconeix que han ”promogut, negociat i fomentat una transició pactada entre l'actual president Antonio Carbonell i José Pla”. L’acord, segons reconeixen els propis interessats, implica que Carbonell seria President, però als 3 anys dimitiria i ocuparia el seu lloc Pepe Pla. Este acord no va comptar amb nosaltres, representants de CCOO (ens van fer una “oferta” d’última hora del tot inacceptable).
·        Tot i ser el sindicat majoritari a Caixa Ontinyent, CCOO portem 13 anys sense cap membre al Consell d'Administració (estos anys, els llocs sempre han estat ocupats per gent de CSICA, sindicat minoritari a la nostra Entitat).
·        Nosaltres pensem que és important renovar els Òrgans de Govern. De fet, en la Llei anterior existia una limitació a 12 anys (este límit continua, per exemple, als estatuts de Caixa Pollensa, i existix també per als consellers independents). Però es va modificar la llei valenciana per a eliminar-lo dels consellers no independents. La modificació de la Llei i dels Estatuts de Caixa Ontinyent han permés a Antonio Carbonell i Pepe Pla, que porten 17 anys al Consell d’Administració, tornar-se a presentar com candidats.
·        Al nostre parer, els distints representants de CSICA que han sigut membres del Consell d’Administració no representen a la majoria de treballadors i no han traslladat adequadament els problemes i inquietuds de la plantilla.
·        Els candidats de CCOO (Vicent Guerola per a 6 anys i Marcos Martínez per a 3 anys) eren persones amb experiència, coneixements, honestes, motivades i implicades, que sense dubte hagueren pogut fer moltes aportacions al nou Consell.
·        A més a més, s’ha donat la circumstància que Carbonell i Pepe Pla, a banda de ser candidats (no independents) i d'haver organitzat candidatures d’independents, eren membres de la Comissió de Retribucions i Nomenaments (precisament qui ha de vetlar per la legalitat del procés). No ens sembla ètic que ells siguen jutge i part.
Des de la secció sindical de CCOO de Caixa Ontinyent volem remarcar que este pacte que deixa fora al primer sindicat de Caixa Ontinyent en res beneficia l’Entitat ni els seus treballadors, i què suposa afegir més tensió en la complicada època actual.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore