miércoles, 26 de julio de 2017

El documental “Les mamàs belgues” es projecta en 7 països

Produït per la Diputació de València i impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent, “Les mamàs belgues”, ha estat projectat a Serbia, Armènia, Holanda, Sudàfrica, Holanda o Polònia

El documental “Les mamàs belgues” produït per la Diputació de València i impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent, ha estat projectat ja en set països, incloent diversos festivals internacionals de cine. Aquest documental es basa en un treball de recerca de l’ontinyentí Joan Torró i del belga Sven Tuytens sobre un grup de dones procedents de Bèlgica que treballaren com a infermeres a l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent en 1937 atenent a soldats republicans durant la Guerra Civil.

El documental conta les vivències daquest grup de dones valentes i compromeses que ho van deixar tot en els seus països per a vindre a Espanya a cuidar als soldats que combatien el fascisme. Com que els seus marits o parelles lluitaven en les brigades internacionals, elles també volien participar en la lluita antifascista a Espanya i lhospital els va oferir la possibilitat de ser útils.

La regidoria coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, ha explicat que “a nivell local shan realitzat moltes projeccions, incloent tots els instituts dOntinyent i fa sols un dies al marc de la programació de de Cultura de Barri. Però el document sobre esta part de la nostra història està arribant a milers de persones per tot el món, el que ens ompli d’orgull”, manifestava.

Així, “Les Mamas Belgues” ha estat projectat en el Human District Festival en Servia, el Sose Internacional Film Festival en Armènia, el Ekurhuleni Internacional Film Festival en Sudàfrica, el Tegenstroom en Holanda, el Szczecin European Film Festival (SEFF) a Polònia o en la London School of Economics (Londres)i a més s’està tramitant la seua projecció en Nova York.

A nivell nacional, el documental ha guanyat el segon premi Miquel Fàbregues en Sabadell i ha participat en el XXVIII Certamen Nacional de Curtmetratges d’Alfàs del Pi, el XS Puçol Festival de curtmetratges, ambdós en Valencià i en el Festival Internacional de Cine i Televisió Regne de Lleó.

A més a més, en 2016 el documental va guanyar el Premi de Millor Documental en la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, i nombrosos municipis com Alacant, Pinós, Banyeres de Mariola, Barcelona o València han sol·licitar la projecció.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore