jueves, 13 de julio de 2017

Ontinyent conclou “Majors Actius” acumulant 2000 participants a les 24 activitats ofertades

Un concert de músiques del món tanca una programació adreçada a majors de 55 anys que ha inclòs viatges, rutes turístiques, activitats culturals i intergeneracionals

Sayo Gandia avança que el programa tindrà continuïtat dins l’aposta del Govern d’Ontinyent per atendre un sector on es vol potenciar un envelliment actiu i saludable

Majors Actius”, el programa impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent per als majors de 55 anys, arribarà a la seua fi aquesta setmana després d’acumular 2000 participants en les 24 activitats ofertades als últims 6 mesos.

Un concert de “músiques del món” amb el grup de mariachis “Sol del Mediterráneo” aquest divendres a les 22:30 hores a la Plaça de Sant Domingo tancarà una programació que la regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandía, manifestava que “ha tingut una excel·lent acollida, i va a tenir continuïtat dins l’aposta del Govern d’Ontinyent per ser una ciutat amigable amb els majors i potenciar un envelliment actiu i saludable”, destacava.

La programació ha inclòs viatges, rutes turístiques, activitats culturals, de foment del benestar o d’impuls a la participació i el contacte intergeneracional. La pràctica totalitat han estat gratuïtes, a excepció de les xicotetes aportacions necessàries per participar als viatges a València per visitar la Diputació i la Generalitat; l’assistència a les obres de teatre “les decisions de Maria” i “Iaios/iaies” o les activitats d’hidroteràpia, que han inclòs gimnàstica aquàtica i desenvolupament al medi aquàtic per a persones majors amb malalties cròniques.
Entre les múltiples activitats totalment gratuïtes ha hagut visites guiades per les rutes cultural, medieval i industrial de la ciutat; dansa intergeneracional compartida; activitats plàstiques d’art i música; un cinefòrum; informació sobre els avantatges que ofereix l’administració local; conte-teràpia; riso-teràpia, un taller de cuina saludable i finalment el concert de músiques del món que tindrà lloc aquest divendres.
Sayo Gandia tenia paraules d’agraïment per a les diverses entitats i associacions que han col·laborat en la iniciativa, com les diferents escoles de música de la ciutat en la part cultural. La regidora apuntava que ara va a procedir a replegar-se suggerències i idees de les persones participants per estudiar com millorar les properes edicions.

La regidora recordava que aquest programa “és un pas més dins l’aposta d’un Govern que, com destacava el nostre alcalde al seu repàs pels dos anys de legislatura, s’ha caracteritzat per estar totalment centrat en les persones”. En aquest sentit al·ludia a les diferents ajudes socials i aportacions a centres socials i associacions; la programació cultural estable complementada amb programes com “Cultura de Barri” o el Festival de circ i Teatre; una aposta manifesta per la sostenibilitat amb accions com l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible; a més de crear-se la Setmana Pedagògica, invertit als col·legis, impulsat una programació estable d’activitats per als joves o ha apostat per la promoció de la salut, convertint per exemple la ciutat en “cardioprotegida” amb la col·locació de desfibriladors en diferents espais públics.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore