lunes, 21 de agosto de 2017

Ontinyent organitza dos vesprades de Pilota Valenciana al carrer Altet de Sant Joan

Óscar Borrell destaca l’aposta per l’esport autòcton i propi valencià aprofitant “la Setmana Gran” de festes
La Pilota Valenciana estarà present en la programació festiva de la ciutat durant la “Setmana Gran” de festes amb dos partides de galotxa. Així ho ha confirmat el regidor d’Esports, Óscar Borrell, a una roda de premsa que ha reunit a representants del Club Local de Pilota, coorganitzador de l’activitat junt a la regidoria. Les partides tornen, d’aquesta forma, a “impulsar l’oferta esportiva durant la ‘Setmana Gran’ i és que per a l’equip de govern apostar per l’esport autòcton i propi valencià és un deure que no podem oblidar” comentava el regidor.

Les partides d’aquesta branca de la pilota valenciana tindran lloc dimarts 22 a les 17:30 hores al carrer Altet Sant Joan. Aquesta jornada comptarà amb la interacció de jugadors professionals com Carlos de Massalfasar que fou el subcampió del Campionat del Corte Ingles de Galotxa i un dels rests amb més projecció en la modalitat d’escala i corda que jugarà en l’equip dels “blaus” i Martí I de Montcada que és l’actual campió individual de Galotxa i semifinalista del Campionat del Corte Ingles. Borrell destacava aquests jugadors com a “dues figures emergents de la Pilota Valenciana” que estaran arropades pels pilotaris locals José Luis de Gorga, Pepe Vidal, Vicent Viciano, Jordi Naya, Roselló Sellent i Toni Bembarek.

Dimecres 24 a la mateixa hora i lloc hi haurà altra partida la qual succeirà un homenatge a Vicent Lluch, pilotari que va lluitar per traure la pilota al carrer i donar-la a conèixer. Borrell ha aprofitat per “recordar el treball que s’esta portant a terme durant aquesta legislatura respecte aquesta modalitat esportiva”, i ha posat en valor el conveni entre la Diputació i la Federació Valenciana de Pilota al qual s’ha adherit Ontinyent: “Hem d’agrair la cooperació entre aquestes dues institucions ja que sense elles les activitats passades i futures no resultarien fructíferes”, assenyalava el regidor d’Esports.

A més, el regidor ha mostrat satisfacció per la relació que des de l’Ajuntament mantenen amb el Club de Pilota de la ciutat i la Federació de Pilota Valenciana. Cal recordar que Ontinyent ha acollit en aquest any les finals de Raspall de la Federació de Pilota, així com una jornada de Pilota a l’Escola 2017 (programa de la Federació de Pilota i la Conselleria d’Educació); a més de recuperar les Escoles Esportives Municipals de Pilota de la mà del club local.

L’edil destacava així mateix que “és important cuidar un esport tradicional nostre i portar-lo, de la mà dels seus aficionats, als carrers de la ciutat perquè els ontinyentins i les ontinyentines puguen conèixer de primera mà el seu funcionament”. José Vidal, representant del Club, també agraïa “les mostres d’interès de les entitats cap a l’esport autòcton valencià a la ciutat d’Ontinyent”.

Per últim, Óscar Borrell, ha volgut deixar constància del treball que des de la regidoria es va dur a terme en relació al manteniment del trinquet, “un esport que ha estat molts anys abandonat i que ara millorarem amb una aposta clara amb fets”. En aquest sentit feia referència a la reforma de pintura del trinquet amb un pressupost de 3.000 euros, a més de totes les iniciatives per visibilitzar i donar a conèixer l’esport de la Pilota com ara la Partida de Benvinguda de la Universitat de València; la partida de galotxa de professionals de festes 2016; o ja en 2017 una partida de raspall de professionals per a inaugurar les reformes en el trinquet, incidia.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore