martes, 15 de agosto de 2017

Ontinyent prepara una nova ordenança per al control del mosquit tigre

L’ordenança servirà per a regular les accions ciutadanes i evitar l’aparició d’aquest insecte

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent es demana la col·laboració ciutadana, ja que aquesta “és imprescindible”

L’Ajuntament d’Ontinyent està treballant en una nova ordenança per a 2018 per tractar de controlar l’expansió del mosquit tigre. Aquesta iniciativa sorgeix de la proposta d’un veí d’Ontinyent a l’observar que altres municipis ja compten amb ella. El mosquit tigre es una espècie exòtica originària del sud-est asiàtic que pot crear moltes molèsties i potser potencial transmissora de diverses malalties infeccioses.

L’ordenança servirà per a regular les actuacions ciutadanes a dur a terme per a evitar focus de generació de l’insecte. Per a elaborar l’ordenança es comptarà amb el consens de la ciutadania a través de diversos tràmits que es realitzaran pròximament. A més, s’intensificaran les xerrades a la ciutadania per a informar-los de les precaucions a tomar per evitar la proliferació del mosquit tigre.

Des del passat mes de juny, les regidories de Sostenibilitat, Sanitat i Parcs i Jardins han reactivat el Pla Municipal existent. En aquest sentit s’estan duent a terme accions de vigilància i control setmanal en jardins i vies públiques amb rec per a evitar l’acumulació d’aigua estancada, a més de prospeccions en els imbornals i la xarxa de sanejament.

Per altra banda, algunes de les recomanacions que s’han donat als veïns i veïnes d’Ontinyent han sigut evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantenir els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el rec per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l'aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, recordava que “la col·laboració ciutadana per evitar l’expansió del mosquit tigre és imprescindible, ja que aquest necessita molt poca quantitat d’aigua per a criar”.


 


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore