jueves, 7 de septiembre de 2017

El MAOVA incorpora noves peces en el seu lapidari

Al nou escut nobiliari se li afegeix una estela funeraria del s.XIV i una inscripció del s.XIXEl Museu Arqueològic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida (MAOVA) ha realitzat una sèrie de millores en el seu lapidari, aprofitant la instal·lació de l’escut nobiliari recentment donat. Entre aquestes millores s'inclou la incorporació d'una estela funeraria discoidal del segle XIV (la més antiga de l'època cristiana d'Ontinyent i procedent de l'entorn del Palau de la Vila)i de la “Creueta de Belda”, una inscripció del segle XIX que assenyala el lloc d'un òbit a Fontanars dels Alforins.

En l'àmbit físic s'ha incorporat una maqueta del terme municipal d'Ontinyent, en baix relleu, donada en el seu moment pel col·laborador Rafael Sanchis i Ferri, i sobre la qual s'indica la situació dels principals punts de poblament prehistòric a medieval d'Ontinyent. En la zona vestibular s'ha traslladat l'original de “la Puríssima del Porxet”, i s'ha instal·lat la vitrina zero para micro-exposicions de peces canviants; en la qual en aquests moments es pot veure un crani humà i la mòmia d'un gat, d’època medieval i moderna respectivament, així com dos llànties d'època romana.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha valorat positivament “les millores, fetes amb cost reduït, que permetran noves mirades i revisions del nostre patrimoni més antic”. Cal recordar que fins al 30 de setembre es pot visitar en el MAOVA l'exposició fotogràfica “Els peregrins de les Useres” de Paco Grau. El pròxim mes d'octubre serà el torn d'una mostra sobre l'escriptor Prudenci Betrana, i més endavant arribarà una altra sobre la col·lecció Etnològica Galiana.
meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore