viernes, 20 de octubre de 2017

Ontinyent remodela la Casa de Cultura amb ajuda de la Diputació per poder acollir grans exposicions


La Junta de Govern Local aprova el projecte a executar amb un pressupost de 300.000 euros subvencionats al 50% per la corporació valenciana

La intervenció permetrà a la ciutat albergar en 2018 la mostra “Memòria de la Modernitat” amb més d’un centenar d’obres d’artistes com Sorolla, Pinazo o Benlliure


L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat el procés per remodelar la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara, de manera que aquesta puga acollir grans exposicions. La Junta de Govern Local, reunida el passat dimarts, aprovava el projecte de rehabilitació i reparació parcial d’aquest espai amb un pressupost de 300.219,15 euros, que comptarà amb una ajuda económica del 50% de la Diputació de València a través del programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) convocat per la corporació valenciana.

L’actuació permetrà que l’espai puga acollir exposicions de gran format i qualitat en ajustar-se als paràmetres del Ministeri de Cultura, com serà en la tardor de 2018 la mostra “Memòria de la Modernitat” amb més d’un centenar d’obres pertanyents al patrimoni de la Diputació de València, i que inclou obres mai exposades d’artistes com  Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, explicava que el projecte “permetrà condicionar un espai expositiu d’unes característiques de les que ara manca la ciutat, que estrenarem en setembre amb una exposició de gran calat com és Memòria de la Modernitat”, avançava.
La casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara és un immoble de tres plantes d'altura al carrer Maians, originari del SXVIII. Ocupa una superfície de sòl de 436 m2, la seua superfície construïda és d'1.164 m2, i té la consideració de Bé de Rellevància Local. El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, explicava que les obres, que començaran en 2018 i tindran un termini d’execució de 6 mesos, permetran millorar les condicions de les sales d'exposicions tant des del punt de vista de les condicions ambientals, d'il·luminació i seguretat, com des del punt de vista del reforç estructural i acabats: “Les condicions expositives actuals eren molt millorables i molts artistes i col·lectius venien reclamant una intervenció al respecte, una petició que anem a atendre”, explicava. A més a més es realitzaran reforços estructurals i s’eliminaran barreres arquitectòniques en planta baixa, a més de remodelar-se els serveis i els accessos a les sales, així com renovar els acabats i les instal·lacions en general, especialment les de de climatització i elèctrica. Les obres són de rehabilitació i millora no afectant ni transformant els valors protegits de l'edifici.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore