viernes, 24 de noviembre de 2017

El Club Martínez Valls Bàsquet presentarà en societat el Projecte Valors

El proper Dimarts 28 de Novembre el Club Martínez Valls Bàsquet presentarà en societat el Projecte Valors. Una iniciativa que naix des de dins del club, per a cobrir la necessitat de donar forma a una manera d'entendre i organitzar tota aquella formació adicional en valors que es transmet des de la pràctica esportiva.

La presentació es realitzarà amb una xerrada a la sala Gomis el pròxim 28/11/2017 a les 19:00, dins de la programació Ontinyent Ciutat Educadora 2017.

Us convidem a assistir. De segur que us sorprendrà

Us deixem una xicoteta entrevista amb alguns dels responsables que han desenvolupat aquest projecte Rafa Revert, Raúl Cuenca i Ximo López.

Projecte Valors, d‘on naix la iniciativa??

La iniciativa naix de les idees de diverses persones del club. Durant la temporada passada el Club va fer un esforç important per desenvolupar un Projecte Integral del Club, en el qual ja estava molt present tot el tema de l'educació de les xiquetes i xiquets del Club (no cal oblidar que som l’ Escola de bàsquet d’Ontinyent),... educació en uns valors que entenem han de ser importants en la formació com a persones de tots els integrants del Club, i que en la mesura en què ho fem des del convenciment en els mateixos ens farà més grans com a Club.

Sempre hem dit que els valors són importants, però no hi havia en el club un projecte que englobara a tots els equips i a totes les persones que ho componem: entrenadors, jugadors, mares, pares i aficionats. Encara que semble alguna cosa molt diferent al final estem plasmant, donant forma, posant noms a tota la feina que el club porta realitzant des de fa quasi 20 anys, mai s'ha ensenyat sol bàsquet…

Com a part del projecte de club, Valors ve per a quedar-se, veritat?

Per descomptat! Hi ha moltes persones implicades que faran possible que el projecte cresca i es mantinga al llarg de les pròximes temporades. Ara només està plantada la llavor i ha de començar a créixer, però hi ha molt treball per davant encara.

Les primeres impressions que hem arreplegat quan hem presentat a institucions locals, entitats i associacions locals el Projecte són molt bones, tots veuen amb molt bons ulls el possible treball a realitzar i el valor afegit que anem a donar a les xiquetes i xiquets del Club i de totes les entitats i associacions amb les quals treballem, per tant, no solament tenim intenció que perdure en el temps sinó que servisca d'exemple a altres entitats.

Des dels nostres inicis la formació de la persona ha sigut important, ara fem un pas avant, una volta més de rosca en el nostre camí, per descomptat que ve a quedar-se i a créixer i desenvolupar-se amb nous projectes.

Com aconseguiu fusionar la pràctica esportiva amb la formació en valors??La formació en l'esport en general i, en el nostre cas, en el bàsquet en particular no deixa de ser una faceta més en la formació de les persones. Sobre aquesta base treballem. Es tracta que el bàsquet siga un fi en si mateix per al Club, és a dir, clar que som una Escola de Bàsquet i formem a la gent en la tècnica i tàctica del bàsquet, però també entenem el bàsquet com un mitjà per a educar i formar persones en una etapa fonamental de les seues vides. Es tracta d'un objectiu que s'aconsegueix a través de múltiples formes. No solament hi ha una acció, sinó diverses i que es mantenen al llarg del temps.

El projecte de targeta blava és el que estarà més present en el dia a dia dels jugadors, jugadores i entrenadors. Tractarem de premiar aquelles conductes positives que vegem en entrenaments i partits i, sobretot, que el missatge siga el mateix i que totes les parts implicades dins del club tinguem clar que volem formar persones a través de l'esport. Si tenim clar l'objectiu, és molt més fàcil arribar fins a ell.

Quina es la programació d’activitats per a dur a terme??

A més de la targeta blava, volem que els nostres equips organitzen activitats amb col·lectius i associacions que necessiten una ajuda extra per a poder complir els seus objectius. Alguns col·lectius amb els quals ja hem confirmat que col·laborarem conjuntament són les Associació Amics del Pou Clar, Centre Ocupacional Jose Antonio Bodoque, Projecte Trèvol d’Ontinyent, Colla ecologista l’ arrel i REC in your memory a través de diferents activitats: 3x3 solidari, neteja de paratges naturals, córrer la Sant Silvestre conjuntament amb algun d'aquests col·lectius, entre algunes activitats més que volem tancar al més prompte possible. Amb tots i cadascuna d'aquestes entitats es van a realitzar activitats que van a aportar experiències molt enriquidores a totes les persones que participen, tant persones integrants del Club com de les diferents entitats. Algunes d'aquestes activitats seran molt comentades en la comarca per lo sorprenent i noves.

Sols ens queda agrair des de la Directiva del Club la bona predisposició de totes les entitats, col·lectius i associacions amb les quals s'ha contactat i explicat el Projecte i, com no, agrair a la gent del Club, especialment jugadors i entrenadors per l'entusiasme i dedicació mostrat amb aquest interessant Projecte.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore