jueves, 30 de noviembre de 2017

La retransmissió del “Bou en Corda” d’Ontinyent inclourà per primera volta en directe l’eixida i entrada dels bous als corrals

L’acte de “l’embolà” obri aquest divendres un cap de setmana d’actes que es podran seguir per TV en 4 comarques amb la participació de Yael Millet, Mª José Tornero i Empar Oltra

Les regidories de Serveis Municipals i Seguretat han preparat un dispositiu perquè la festa transcórrega amb normalitat


La retransmissió del “Bou en Corda” d’Ontinyent inclourà per primera volta en directe l’eixida i entrada dels bous als corrals. Així s’ha confirmat a l’Ajuntament des de TV Comarcal, que ha previst un ampli dispositiu tècnic i humà “no sols per seguir al detall els actes de les festes, sinó també per reflectir tot allò que són i suposen, i mostrar-ho a l’exterior”. Cal destacar que la retransmissió es podrà seguir en directe a través de TDT pels diversos canals amb que compta esta cadena, arribant així les emissions a les comarques de La Vall d’Albaida, La Costera, La Safor i La Marina Alta.

En la vessant tècnica, es comptarà amb 6 càmeres per retransmetre en directe tots els actes de les festes, que al cas de l’embolà seran 7. L’equip humà inclou cares conegudes per als espectadors, encapçalats per Yael Millet, Mª José Tornero i Empar Oltra, a més de diversos col·laboradors relacionats amb el món de la festa.

L’embolà”, d’aquest divendres donarà inici als actes taurins que aquest cap de setmana es celebraran al marc de les Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, patrona de la ciutat. Els bous de les ramaderies La Paloma i de Fernando Machancoses seran els protagonistes d’aquesta festa popular que comença demà a les 15:30 hores amb “l’embolà” i que continuaran dissabte, quan hi haurà bous a les 12:00 i a les 15:30, reprenent-se els actes taurins diumenge a les 16:00 hores.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha dut a terme diversos preparatius per afavorir que la festa del Bou en Corda transcórrega sense incidents i amb normalitat. Com és habitual, tot i que la normativa estableix que no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals ha col·locat més d’una dotzena de barreres. El regidor de l’àrea Manuel Cuesta explicava que “en aquest acte l’afluència de veïns i visitants és massiva, per això per seguretat preferim posar les barreres, però també per respecte perquè així s’ha viscut sempre la festa del Bou en Corda a Ontinyent”.

Des d’aquesta regidoria i totes les vinculades (Obres, Neteja i Parcs i Jardins) s’han realitzat una sèrie d’actuacions per tal que el recorregut del bou estiga en les millors condicions possibles. Cal recordar que els bous passaran pel Camí dels Carros, la Cantereria, el Pont Vell, les places de Baix i Major i diversos carrers del barri de La Vila. Entre les tasques de millora s’han inclòs la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrking del Regall, la neteja de les voltants del riu, la col·locació de sorra als embornals i urinaris mòbils en diversos punts del trajecte. A més, durant el cap de setmana s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva en la zona i tractar que el recorregut siga el menys problemàtic possible per a minimitzar el risc de caigudes o accidents.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Tudi Guillem, recordava la prohibició de la participació activa dels menors de 16 anys, d’aquelles persones que no tinguen una condició física adequada o que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies. Guillem incidia en la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del Bou en Corda, “ja que, a més del dispossitiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, la col·laboració ciutadana és fonamental per gaudir de les festes sense incidències”.

Tant Manuel Cuesta com Tudi Guillem confiaven que “ontinyentins i visitants donaran una nova mostra del seu civisme i respecte, per gaudir de la festa i de tot allò que la ciutat pot oferir aquests dies amb la màxima normalitat”.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore