viernes, 24 de noviembre de 2017

Ontinyent s’unirà al Pacte Contra la Violència de Gènere

La capital de la Vall d’Albaida celebrava hui la I Jornada Sendes de Supervivència

Ontinyent s’adherirà al Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, així ho avançava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez en la celebració hui de la I Jornada Sendes de Supervivència, on explicava que a proposta de la Regidoria d’Igualtat i Dona la ciutat s’unirà a aquest tractat.

La I Jornada Sendes de Supervivència s’ha celebrat al marc del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere que es commemora demà dia 25 de novembre. A més de l’alcalde, es comptava també amb la presència de la Directora General de l’Institut Valencià de la Dona, Maria Such; i la regidora d’Igualtat i Dona, Paula García. Els tres inauguraven en el Centre Cultural Caixa Ontinyent aquesta jornada que tenia com a objectiu conscienciar a la ciutadania i donar a conéixer tots els agents socials que treballen a l’àmbit de la igualtat i l’erradicació de la violència masclista.

Jorge Rodríguez, explicava en la seua intervenció que aquesta jornada demostra que la lluita contra la violència de gènere no pot deixar fora a ningú “és imprescindible que assumim com a societat i des de la globalitat aquesta problemàtica que ja porta aquest any 44 dones assassinades. Cal reflexionar sobre el que està passant i reivindicar la necessitat de què la violència masclista siga entesa com una lluita comuna a la qual s’ha de destinar tots els recursos que estiguen al nostre abast” declarava.

La Directora General de l’Institut Valencià de la Dona i per la Igualtat de Gènere, Maria Such, declarava que el treball i la formació al voltant de les violències masclistes deu ser constant sent necessari identificar en què s’està fallant. Per això, Such posava en relleu “aquestes trobades que serveixen com encontre dels i les agents que intervenen en el procés de sortida d’una situació de violència, cosa totalment imprescindible per a coordinar i fer una millor atenció a les víctimes”.

Per la seua banda, la regidora, Paula García, incidia en com d’important són aquestes jornades “que pretenen debatre i reflexionar sobre les nostres accions com a institucions, professionals, moviments feministes i socials, i ciutadania en general per combatre una de les xacres socials més cruentes i perverses que tenim a la nostra societat”.

Després de les intervencions, Sendes de Supervivència ha continuat amb la celebració de dues taules rodones. En aquestes xerrades han participat psicòlogues, agents de policia, magistrades i l’advocada i regidora Mercedes Pastor, entre altres.

Les activitats al voltant del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere seguiran demà amb un taller de defensa personal per a dones al Poliesportiu (10:30) i amb l’espectacle “Abandónate Mucho” a la Sala Gomis (23:00 hores). Tota esta programació s’inclou al seu torn a la de la Setmana de la Ciutat Educadora que està tenint lloc estos dies a Ontinyent.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore