miércoles, 13 de diciembre de 2017

Ontinyent planta 40 oms resistents a la grafiosis dins d’un projecte pilot per recuperar l’espècie

Els oms formen part d’un total de 700 exemplars donats pel Ministeri d’Agricultura i repartits per la Diputació de València

Ontinyent ha procedit aquest matí a la plantació de 40 exemplars d’oms resistents a la grafiosis donats pel Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Diputació de València, dins d’un projecte pilot per a recuperar aquesta espècie. Concretament els arbres s’han començat a plantar hui en el parc de Sant Rafel, i en breu es plantaran també a la zona de la Font de la Puríssima i a la zona verda de Benarrai.

Aquestos 40 exemplars formen part d’un total de 700 oms que el Ministeri ha posat a disposició de la Diputació de València i que aquesta ha repartit en diversos municipis entre els quals es troben, a més d’Ontinyent, Aielo de Malferit, Bocairent, La Pobla del Duc o Salem, entre altres. La plantació part d’un conveni pilot que té com objectiu iniciar la recuperació d’aquesta espècie en els municipis valencians, on era un dels arbres més utilitzats en passeigs, parcs i places fins l’arribada d’aquesta malaltia d’arbres als anys 80.

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Patricia Folgueras, explicava que els oms procedeixen del Programa Nacional de conservació i millora dels recursos dels oms ibèrics, que desprès de més de 30 anys d’activitat continuada se situa com a pioner en la cura d’aquest arbres. Folgueras també destacava com d’important és que Ontinyent participe en aquest projecte, “ja que aquest programa ha obtingut per primera vegada a Europa aquestos exemplars resistents a la grafiosis, i la nostra serà una de les primeres localitats en veure recuperada l’espècie”.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore