miércoles, 20 de diciembre de 2017

Ontinyent presenta el seu Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions en l’aniversari de la gran tempesta de 2016

Tudi Guillem i Manuel Cuesta donen detalls del protocol que complementarà les directrius de la Generalitat Valenciana en casos d’emergència

El regidor de Serveis Municipals d’Ontinyent, Manuel Cuesta, i la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, han presentat hui el nou Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions de la ciutat. Es tracta d’un protocol que complementarà les directrius de la Generalitat Valenciana i que persegueix agilitzar al màxim la resposta davant casos d’emergència.

El Pla es presentava en la data del primer aniversari del fort episodi de pluges que va deixar precipitacions de 200 litres per metre quadrat d’aigua en menys de 24 hores, que va fer necessari evacuar prop de 30 persones pel desbordament del riu Clariano i va provocar nombrosos danys en espais públics i privats. Tudi Guillem recordava que “en poc de temps l’Ajuntament va haver de reunir molts recursos, i vam pensar en la necessitat d’elaborar un pla d’emergència per tal de fer front el més ràpidament possible a situacions com aquestes, que són poc habituals però poden donar-se en qualsevol moment”.

Manuel Cuesta donava detalls del Pla, que compta amb un llistat de carreteres i camins susceptibles de veures afectat per les inundacions; un directori de l’equip humà responsable de coordinar la resposta a estes situacions, encapçalat per l’alcalde; així com fitxes amb detalls de cadascun dels diversos punts on s’ha d’estar especialment vigilants, així com dels especialment crítics.

Tot s’acompanya de coordenades GPS, fotografies aèries i cartografia, així com un annex tècnic on es concreten les actuacions a realitzar en 8 espais on es considera més probable la necessitat d’intervenció en cas de fortes pluges: el Carrer Enric Valor; el Camins dels Tarongers, de Pola i Camí Vell de Xàtiva; l’Avinguda del Tèxtil; la zona verda de Ciutat del Transport; la zona entre l’Avinguda Almaig i el Centre de Salut “del Barranquet”; i el denominat com a “Carril de la Costa”.

Cuesta destacava que en estos llocs “anirem intervenint amb els treballadors dels Plans d’Ocupació per millorar en la mesura d’allò possible les condicions d’evacuació d’aigua”. L’annex s’acompanya de les dades de contacte de les empreses que poden facilitar mitjans manuals i/o mecànics per al desenvolupament de possibles actuacions en cas de fortes pluges o nevades, a les que el regidor agraïa la seua predisposició en les últimes situacions d’aquest tipus registrades a la ciutat.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore