lunes, 22 de enero de 2018

El “Cant dels Angelets” enamora els visitants de Fitur a Madrid

Una expedició de 150 persones es desplaça amb motiu de la primera interpretació del tradicional cant fora de la Comunitat Valenciana

Pablo Úbeda agraeix la implicació de l’Associació de Festes de la Puríssima, els angelets i els seus familiars i la Diputació de València “per fer possible un dia històric”El “Cant dels Angelets” enamorava el passat dissabte centenars de visitants de la fira turística FITUR a Madrid, que detenien la seua activitat per contemplar la interpretació del tradicional cant d’origen gregorià que serveix com a preludi de les festes patronals d’Ontinyent.

Ha estat una iniciativa organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació de Festes de la Puríssima, els angelets i els seus familiars i la Diputació de València, per als que el regidor de Turisme, Pablo Úbeda, tenia paraules d’agraïment, “ja que sense ells i elles no hauria estat possible un dia històric com aquest, al qual hem portat a FITUR una de les nostres tradicions més estimades”, destacava.

Cal recordar que a tots els seus anys d’història, que es remunta a 1662, sols en dues ocasions havia estat interpretat fóra d’Ontinyent, concretament davant la Mare de Déu dels Desemparats a València. Dissabte, el cant sonava a FITUR, acompanyats d’una expedició de més de 150 persones d’Ontinyent entre angelets i les seues families, autoritats, membres de la Junta de la Puríssima i persones vinculades a esta tradició recentment declarada com a Be Immaterial de Rellevància Local per la Generalitat Valenciana.

La interpretació, que tenia lloc front a l’estand de la Diputació de València a FITUR, anava seguida també de la interpretació del “Cant de l’Aguinaldo” pels Angelets. En finalitzar la interpretació del cant l’Ajuntament oferia una degustació d’embotit tradicional i vins d’Ontinyent, repartint-se també díptics específics sobre el Cant i la gastronomia local típica durant les festes.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore