sábado, 6 de enero de 2018

Llorenç Barber dirigeix 30 anys després un concert de campanes a Ontinyent

El concert “plurifocal” insta als espectadors a recórrer la ciutat per escoltar una peça de 55 minuts que emprarà com a instruments 5 campanars de la ciutat

El regidor de Cultura destaca l’atractiu d’una proposta organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de CulturArts i la Colla de Campaners

30 anys després del concert de campanes que va tenir lloc a Ontinyent en 1988, el músic i compositor Llorenç Barber torna a dirigir una proposta d’aquest tipus a la capital de La Vall d’Albaida. “Almaig, un concert de campanes per a la història”, basat en una partitura creada per a l’ocasió per Barber, tindrà lloc aquest dissabte 6 de gener a partir de les 19:00 hores, i està organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de CulturArts i la Colla de Campaners, grup amb ampla experiència en concerts de campanes a la ciutat.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, que presentava hui la cita junt a l’autor, tenia paraules d’agraïment “per a Llorenç Barber, la directora artística Montserrat Palacios i a la Colla de Campaners, sense els quals no es podria gaudir d’una proposta tan atractiva i amb personalitat com aquesta. Serà un regal de reis esplèndid poder escoltar aquest concert en la que estaran involucrats cinc campanars de la ciutat”, assenyalava.

El concert començarà a les 19:00 hores amb la interpretació d’una peça de 55 minuts en la que participaran l’església de Santa Maria amb 11 campanes i trebanelles; l’Ermiteta amb 4; Sant Miguel amb 3; Sant Carles amb 5; i Sant Francesc amb 4 més. Llorenç Barber explicava que al ser un concert plurifocal els espectadors deuran anar recorrent la ciutat, ja que des de cada carrer o barri s’escoltarà de forma diferent. Barber incidia en que “aquest no és un concert per a asseure’s sinó que hi ha que passejar per la ciutat, perquè aquesta és l’instrument, no les campanes”. El compositor també recordava com fa 30 anys és va dur a terme per primera vegada a Ontinyent aquest tipus de concert, “que va ser un atreviment en el seu moment i que a va tenir molta repercussió” manifestava.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore