viernes, 19 de enero de 2018

Presenten una ruta cicloturística de 356 km amb eixida i arribada en Ontinyent per atraure turisme europeu a La Vall

Fitur acull la presentació de “Roda La Vall d’Albaida”, que forma part del Pla de Competitivitat Turística impulsat per Diputació de València, AVT i Mancomunitat de Municipis

El projecte consta d’una gran travessia a realitzar en 5 etapes i 8 rutes temàtiques adjacents d’interès natural, cultural i gastronòmic


Una nova eina per atraure turisme d’altres indrets d’Espanya i Europa. FITUR acull esta setmana la presentació de “Roda La Vall d’Albaida” una nova ruta cicloturística amb eixida i arribada a Ontinyent, dotada amb 356 quilòmetres de recorreguts, repartits en una gran travessia de 201 quilòmetres a realitzar en 5 etapes i 8 rutes temàtiques adjacents. La ruta ha estat elaborada per la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida al marc del Pla de Competitivitat Turística que impulsen la Diputació de València, l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) i la pròpia Mancomunitat amb el recolzament d’ajuntaments com el d’Ontinyent.

El President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha recordat que aquest Pla de Competitivitat és un projecte pilot amb una vigència de tres anys que suposa una inversió anual de 300.000 euros, sent “la base d’un model de treball conjunt que pretén generar la planificació i estratègia li faltava al turisme valencià. Un pla que a més dona la raó als qui creiem en la comarcalització com una eina de dinamització turística del nostre territori”, manifestava. 

La ruta central que es proposa reparteix les seues 5 etapes entre Ontinyent i Bocairent (44 km); Bocairent i Aielo de Malferit (56 km); Aielo de Malferit i Llutxent (50 km); Llutxent i Albaida (39 km) i Albaida i Ontinyent (10 km). La ruta, que proposa recórrer diferents paratges i llocs d’interès natural, cultural i gastronòmic, es comunica amb 8 rutes temàtiques pel Barranc del Joncar, l’Ombria del Benicadell; els Pobles del Riu; el Surar de Pinet; Penyes Albes i Terrateig; la Covalta; el Camí dels Corporals; i la ruta de Jaume I a La Vall d’Albaida.

El President de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, Vicent Gomar, destacava que aquest projecte “segueix la línia per la que volem apostar les administracions implicades, un projecte integrador i respectuós en l’entorn, que ens ajuda a traure partit a les nostres característiques per presentar una oferta atractiva i amb personalitat”, assenyalava.

Al marc d’aquest projecte s’ha elaborat una guia i s’ha distribuït senyalització per tots els recorreguts, i s’han dissenyat “tracks” per etapes per als dispositius GPS, descarregables des d’internet. Existeix la possibilitat de realitzar el viatge de forma organitzada i autoguiada, comptant amb una agència de viatges especialitzada que s’encarrega de la reserva d’allotjament i transport d’equipatges.

El regidor de Turisme d’Ontinyent, Pablo Úbeda, mostrava el suport de l’Ajuntament a una iniciativa “que aposta i va en la mateixa línia que venim impulsant des de l’Ajuntament, de promoció del turisme natural, cultural i de tradicions i gastronomia. Aquest projecte de la Mancomunitat que cofinancen la Diputació i la Generalitat és també una bona mostra d’eixe treball conjunt que sempre ha reivindicat el nostre alcalde i President de la Diputació per aconseguir eixe objectiu comú que tenim tots i en el que volem seguir avançant, com és l’impuls a l’economia de la ciutat i la comarca i la creació de llocs de treball”.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore