viernes, 16 de febrero de 2018

Ontinyent millorarà els camins de la Font Santa i la Clariana amb ajuda de Diputació i Generalitat

L’Ajuntament destinarà els 262.400 rebuts en ajudes per les pluges de 2016 a 5 noves actuacions a afegir a les ja executades i finançades pel consistori


L’Ajuntament d’Ontinyent va a efectuar un total de x noves actuacions de millora de camins i sendes del terme, entre les que destaquen les que tindran lloc als camins de la Font Santa i la Clariana. El pressupost d’estes dues intervencions arriba a 160.000 dels 262.400 euros que ha rebut el consistori de la Diputació de València (228.900) i la Generalitat (33.500) en concepte d’ajudes per pal·liar els desperfectes que va causar el temporal de pluges de l’any 2016.

En concret, el llistat d’actuacions a executar amb estes subvencions inclou el Camí de la Font Santa (105.000 euros); el Camí de La Clariana (54.735 euros); el paratge del Barranc de la Puríssima (23.484 euros); el Camí Senda dels Cinc Germans (17.980 euros) i el Camí del Molí de Guerola (8.257 euros). Estes actuacions se sumaran a les a efectuades per l’Ajuntament des del moment de les precipitacions i finançades pel propi consistori. El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, explicava que “com que l’Ajuntament ja s’havia fet càrrec dels costos d’estes intervencions que tenien un caràcter més urgent, estes ajudes que ens han arribat ara les podem destinar a altres noves actuacions en camins i espais que es vegeren afectats per les tempestes”, assenyalava.

Peris recordava que davant l’extraordinari episodi de pluges que va deixar més de 200 litres per m2 en 12 hores en la ciutat, “calia en primer lloc una capacitat de resposta immediata davant l’emergència. Una vegada superat açò, vam procedir a fer les reparacions més urgents i a gestionar ajudes per seguir intervenint als espais públics afectats comptant amb altres administracions”, exposava.

En tan sols dos dies a causa de les fortes pluges de desembre de 2016, l’Ajuntament d’Ontinyent va executar més de 50 intervencions en camins i carrers del terme. El que més mal va patir va ser el Camí de la Puríssima, on els moviments de terra van ser molt grans i es va realitzar una actuació complexa que es va perllongar durant mesos, i que va requerir de gestions per facilitar un pas alternatiu als residents de la zona.

Altre dels vials afectats va ser el Camí Vell de Xàtiva on hi va haver desperfectes al ferm i calia reasfaltar. També el paratge del Pou Clar va patir l’augment del cabdal del riu, que va arrossegar part important de la zona d’esbarjo i es van requerir obres de reparació per tal de restablir la normalitat en l’època d’estiu. Altra reparació destacada va ser la realitzada en el despreniment de part de la muralla de contenció de la Vila, al solar de Tortosa i Delgado. En totes les intervencions s’ha tractat d’efectuar millores que permeten que estos espais estiguen millor preparats per fer front a possibles nous episodis com el patit en 2016.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore