jueves, 29 de marzo de 2018

Els col·legis Rafael Juan Vidal i Vicente Gironés organitzen una jornada al voltant de l’autisme i la diversitat funcional

Óscar Borrell participa en una jornada a la qual l’alumnat de tots dos centres ha gaudit d’un esmorzar intercultural, xerrades i tallers sensorials


El CEIP Rafael Juan Vidal-La Solana d’Ontinyent celebrava aquest dimarts una jornada lúdica i festiva al voltant de l’espectre autista i la diversitat funcional al marc del Dia Mundial de l’Autisme que tindrà lloc el pròxim 2 d’abril. Aquesta jornada ha estat organitzada conjuntament per l’AMPA del col·legi i, també, per l’AMPA del CEIP Vicente Gironés, ja que part del seu alumnat roman en aquest centre fins que finalitzen els treballs de reparació en el seu centre d’origen. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, participava en un matí replet d’activitats tant per l’alumnat com per als familiars d’aquest.

La jornada començava amb un esmorzar intercultural en el qual famílies de procedents de diferents cultures portaven menjars típics perquè els xiquets i xiquetes conegueren aquests plats. El matí continuava amb tallers sensorials, projeccions, contes i xerrades sobre l’autisme adaptades als diferents cursos escolars i per als quals s’ha comptat amb diverses entitats i associacions com InclouTEA, el Projecte Trèvol, el CRIS, Muntis o el Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque”. A més, l’artista Jordi Albinyana ha realitzat un grafitti amb el logo de l’autisme a un mural de fusta en la façana del centre.

Borrell donava suport a aquesta iniciativa i remarcava “l’ambient de germanor que s’ha aconseguit entre l’alumnat dels dos centres amb una sèrie d’activitats que pretenen conscienciar i fer de la nostra una societat més inclusiva per a tots i totes” explicava el regidor. El director del Rafael Juan Vidal, Joan Mira, i la directora del Vicente Gironés, Maria Jesús Gomar, coincidien en destacar la bona acollida de l’activitat per part de l’alumnat i les seues famílies i explicaven que els diferents tallers i activitats buscaven que tothom poguera posar-se en el lloc d’una persona amb mobilitat reduïda o algun tipus de diversitat funcional. Cal recordar que aquest curs el CEIP Rafael Juan Vidal-La Solana estrenava una unitat especifica de comunicació i llenguatge (CiL), on es treballa actualment amb 5 alumnes.

D’altra banda l’alumnat del primer cicle de Primària del CEIP Vicente Gironès també participava hui en una visita a les instal·lacions de l’Ajuntament d’Ontinyent per a conèixer de primera mà el funcionament d’aquest. A la visita els i les escolars han pogut preguntar a Óscar Borrell i a la tècnica Municipal d’Educació, Emilia Tortosa, tots els dubtes que hi tenien.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore