martes, 20 de marzo de 2018

La vida d’Emília Pardo Bazán s’escenificarà al Teatre Echegaray d’Ontinyent

Emília” narra la lluita de l’escriptora en defensa dels drets de les dones a finals del SXIX i principis del SXX

La història de l’escriptora i aristòcrata Emília Pardo Bazán arriba a Ontinyent amb l’espectacle de teatre “Emília”, de la companyia “Teatro del Barrio” i inclòs dins de la programació cultural municipal impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent. El pròxim dissabte dia 24 de març, a partir de les 20:00 hores, la Sala Gomis acollirà aquesta obra que mostrarà la lluita de Pardo Bazán per portar la seua vida d’acord amb els seus desigs i voluntat d’escriure i participar en la vida pública.

Emília Pardo Bazán va intentar ingressar tres vegades, sense èxit, a la Reial Acadèmia de la Llengua i va ser una de les màximes impulsores del feminisme i els drets de les dones a finals del segle XIX i principis del XX. La seua manera de pensar li va valer la reprovació d’alguns dels seus contemporanis. A pesar d’açò, des de la companyia afirmen que en “Emília” sobresurt la figura d’una dona forta, intel·ligent i extraordinàriament divertida.
El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava com “en ‘Emília’ podrem conèixer la figura de l’autora de ‘Los pazos de Ulloa’, una dona valenta i avançada a la seua època. A més aquest és un espectacle que no només parla sobre una il·lustre dona de la nostra història sinó que també està interpretat, escrit i dirigit per dones” declarava Borrell. Les entrades estan disponibles a un preu de 10 euros, 8 amb descompte, a la web de Caixa Ontinyent, a la Sala Gomis, al telèfon 96 291 05 16 i en taquilla una hora abans de l’obra.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore