jueves, 1 de marzo de 2018

L’Ajuntament d’Ontinyent celebra la retirada de càrrecs al dibuixant i activista Ramón Esono

Jorge Rodríguez mostra la seua satisfacció perquè la pressió internacional desemboque en l’imminent alliberament d’Esono, empresonat pel règim de Teodoro Obiang

L’Ajuntament d’Ontinyent celebra la retirada de càrrecs a Guinea Ecuatorial contra el dibuixant i activista Ramón Esono, que va ser empresonat el passat mes de setembre després d’haver criticat a través del seu treball la situació dels drets humans al seu país.  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció “perquè la pressió internacional haja sortit efecte, i les múltiples veus que demanaven l’alliberament, entre les que estava la del ple de l’Ajuntament d’Ontinyent, hagen estat escoltades”.

Cal recordar que el passat mes de desembre, el ple municipal, a proposta de l’alcalde, acordava per unamimitat demanar al Ministeri d’Exteriors que mediara en l’alliberació d’Esono, casat des de 2009 amb l’ontinyentina Eloisa Vaello, en una cerimònia que va oficiar a la ciutat el propi Jorge Rodríguez. 7 organitzacions defensores dels Drets Humans, entre elles Amnistia Internacional, havien qualificat de “farsa” el procés judicial contra el dibuixant i reclamat el seu alliberament.

Esono havia tornat al seu país a finals d’agost per renovar el seu passaport i estava a l’espera de la tramitació de la documentació quan va ser detingut després d’haver publicat uns dibuixos crítics amb la dictadura de Teodoro Obiang i ser acusat d’ofenses al president. Oficialment, els càrrecs que es van presentar en la seua contra van estar per un suposat blanqueig de capitals, càrrecs que han estat ara retirats pel fiscal, el que fa preveure que el seu alliberament es qüestió de dies.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore