miércoles, 14 de marzo de 2018

Ontinyent millorarà la connexió entre el Carrer Major i la Plaça de Sant Domingo reurbanitzant el carrer Tomás Valls

La Comissió de Patrimoni aprova una intervenció pressupostada en 165.000 euros que donarà continuïtat a les intervencions de semipeatonalització en l'entorn

Jaime Peris destaca la importància de seguir apostant “amb fets i accions concretes” per la recuperació del casc històric

L'Ajuntament d'Ontinyent millorarà la connexió entre la Plaça de Sant Domingo i el Carrer Major mitjançant la reurbanització del carrer Tomás Valls. L'actuació, aprovada per l'última Comissió Municipal de Patrimoni, tindrà un pressupost base de licitació de 167.451’77 euros iva inclòs, i forma part de les accions contemplades en el programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) posat en marxa en la ciutat pel consistori i la Conselleria d'Habitatge.

El regidor coordinador de l'àrea de Territori, Jaime Peris, destacava la importància “de seguir apostant amb fets i accions concretes per la recuperació del casc històric, com ve fent el Govern d'Ontinyent. Entre els programes Ontinyent Rehabilita, ARRU i les línies pròpies de la Conselleria, entre 2016 i 2018 es realitzen obres de rehabilitació per valor de més de 5’8 milions d'euros, però l'execució d'estos programes suposa també altres intervencions com aquesta, les obres que s'estan executant en la Plaça de Sant Carles, o a l'adquisició de dos immobles en els carrers Tomás Valls i Cantalar de Sant Vicent per a la seua rehabilitació”, explicava.

El projecte de reurbanització de Tomás Valls en el tram comprès entre la Plaça de Santo Domingo i el carrer del Arquebisbe Segrià (a l'altura de la Biblioteca Municipal) va ser presentat prèviament a l'Associació Veïnal del Poble Nou, i es planteja com a “fonamental” en la connexió de la referida plaça amb el Carrer Major de forma semipeatonalitzada, igual que en altres espais de l'entorn del casc històric. Peris explicava que “la semipeatonalització suposa millorar l'accessibilitat dels vianants, eliminar barreres arquitectòniques, pacificar el trànsit motoritzat i dinamitzar la presència de comerç en plantes baixes fent atractiva la rehabilitació d'edificis d'habitatges. Una línia a la qual donem continuïtat en el nostre objectiu de revitalitzar el casc històric”, assenyalava.

Les obres demolició del paviment existent per a crear una nova secció del carrer a un únic nivell, així com la retirada de les llambordes que actualment formen el paviment per al seu emmagatzematge i possible reutilització en altres espais municipals. Igualment, es contempla la substitució de les xarxes de sanejament i aigua potable; realització de noves xarxes separatives d'aigües pluvials i fecals; renovació de l'enllumenat; canvi del mobiliari urbà i la senyalització vertical i obra civil per a la instal·lació de gas ciutat. El termini d'execució serà de 4 mesos des de l'inici de les obres.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore