jueves, 22 de marzo de 2018

Paelles, Kermesse, Verbena i dia de Sant Josep

Les festes d’aquest 2018 seran també recordades per la pluja. Aquesta, encara que no ha desdibuixat els actes que hem fet i dels que hem gaudit com sempre, ha dut a fer que les festes d’enguany resulten una setmana més llargues del que és normal i la nostra Falla siga la que més temps estiga en peu de tot el territori.
L’última setmana de festes realitzada, començava dissabte 17 de matí amb una edició més de la nostra Kermesse i el concurs de paelles, patrocinat per la carnisseria “Ca Conchin”, que es va haver d’ajornar el dia 4 de març. Durant l’elaboració d’aquestes una fina pluja va fer acte de presència però no va impedir que els equips acabaren les mateixes i les presentaren al jurat que lliuraria els premis el dia següent. El que sí que va impedir celebrar l’oratge va ser el Rally faller que, per les circumstàncies, s’ajornava fins el dissabte dia 24.
Diumenge 18, i després de missa Júnior, es reprenia la Kermesse, patrocinada com sempre per autobusos “Navarro” i “La Concepción”, omplint el pati d’olor a bunyols, de jovenalla i de famílies del barri per gaudir del matí de la Vespra.
A la vesprada els més menuts van poder fer les delícies dels pares i familiars amb la Dansà fins a acabar la mateixa als peus de la Falla. Més tard, el patí es plenava per l’esperada Verbena de Falles i el tradicional concurs de Pastissos i Rebosteria.
Els guanyadors del concurs a la secció de gust va ser per a l’equip Spartakos de Nou Futur i Shambala de Com Som. Quant a decoració de les postres, els premi va ser per a l’equip Grecos d’Eslabó i per a Doghoise de Mascletà respectivament a cada categoria. Aquesta activitat va poder-se realitzar gràcies a la col·laboració de “Caixa Popular” i “la marieta dolça”. També en aquest moment es van lliurar els premis del concurs de Paelles del dia anterior resultant el premi a l’originalitat per als equips Doghoise i Xhosa; el de la presentació per a Hitachi i Kawasaki i el del sabor per a Shambala i Icaras.
En acabar el concurs tots els grups passaren a gaudir d’un sopar baix braç per agafar forces per a la Verbena posterior que començà després de la Retreta pels carrers del barri. La vetllada va acabar amb un castell de focs d’artifici acompanyat de la marxa mora Chimo.

El dia gran de la festa començà amb la despertà pels carrers del barri i el posterior esmorzar de pares i educadors acompanyats per la Unió Musical d’Ontinyent. A les 10 del matí se celebrà la missa de campanya al pati de la nostra parròquia i en finalitzar tornarem a tindre l’última jornada de la nostra volguda Kermesse, on poguérem acabar de gaudir dels jocs que ens havien preparat els diferents equips i on es va poder canviar els punts a la Tómbola, patrocinada per “Jocami”.
A les 12:30 i després de la cercavila, els fallers es van dirigir cap a l’església parroquial per celebrar la missa major en honor del nostre patró i finalitzada aquesta, es va disparar una mascletà aèria que va fer vibrar tot el barri.

Ja a la vesprada fou el torn de la solemnitat on els xiquets, joves i majors de la nostra parròquia acompanyaren el nostre Patró, pels carrers del barri, a la processó.
Durant aquest acte la pluja va tornar a voler ser la protagonista. Per aquesta raó es prenia la decisió d’ajornar l’espectacle i la cremà de la falla per al dissabte 24 de març junt amb el Rally. Des del centre demanem disculpes pels canvis així com comprensió pels actes que ens queden per fer.

La falla, primera a plantar-se en tot el país, tornarà a ser la que més temps estiga en peu i a la fí serà cendra el dissabte 24 de març al voltant de les 20:30 h de la vesprada. Així mateix també es realitzarà el Rally faller, a les 16:00 h, on els més de 1000 xiquets del centre transformaran els carrers adjacents a la parròquia com si fos el carib pirata.
Més tard a les 19:00 h s’oferirà al pati l’espectacle de la cremà i a les 20:00 l’acte del ninot indultat.
Esperem que ens acompanyen en aquest últim dia de Falles atípic i preludi de la Setmana Santa a la nostra parròquia.
Les festes de Setmana Santa començaran amb la benedicció de les palmes el diumenge de rams a les 11:30 h al pati de la parròquia per posteriorment realitzar la processó i celebrar la eucaristia.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore