miércoles, 25 de abril de 2018

Juan Torres, premiat com un dels millors docents de FP d’Espanya, obri una setmana d’activitats que converteixen Ontinyent en epicentre educatiu “Quan les coses no funcionen cal buscar altres maneres de treballar. El sistema educatiu no funciona i cal motivar a l’alumnat amb noves formes d’educar”. Esta és una de les conclusions de la intervenció de Juan Torres, premiat com un dels millors docents de FP d’Espanya, qui obria amb una conferència inaugural ahir al Centre Cultural Caixa Ontinyent la “III Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera”, organitzada per la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Universitat de València i l’Ajuntament. A la seua intervenció, Torres explicava que “l’alumnat es sent desmotivat, sent que no es valora la seua creativitat, barreres amb el professorat, vomiten continguts que no retenen...”. Front açò, apuntava com a solució a l’aplicació de noves formes d’educar: aprenentatge basat en projectes, aprenentatge cooperatiu i “gamificació”, una tècnica d’aprenentatge que trasllada la mecànica dels jocs a l’àmbit educatiu. Per a Torres, tot açò s’ha d’emmarcar en una aposta per “l’Educació basada en l’amor, respectant a l’alumnat, valorant-lo, animant-lo, escoltant-lo, confiant en ell i tenint en compte les seues opinions”. Prèviament a la conferència de Torres, el regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava que cites com la Setmana Pedagògica “tenen una gran importància per visibiltizar la tasca dels i les mestres i dels centres docents, als quals hem de ficar en valor, perquè de l’educació depèn el futur dels i les nostres joves, la societat no pot avançar sense invertir en educació”. A la seua intervenció, Borrell, destacava “el caràcter integrador de la programació plantejada, que uneix a tota una comunitat educativa d’àmbits molt diferents però amb l’objectiu comú de compartir coneixements i innovar per aconseguir una educació més completa” declarava. En la inauguració de la Setmana Pedagògica també intervenia el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, qui destacava la importància del Campus d’Ontinyent dins la UV, i traslladava el compromís del nou equip rectoral encapçalat per Mavi Mestre per seguir impulsant la Universitat a Ontinyent. La III Setmana Pedagògica es desenvoluparà a la ciutat fins el 27 d’abril amb tot un seguit d’activitats que inclou mostres, fires, conferències, presentacions o projeccions.  

L’aplicació integrada als sistemes Google Earth, Google Maps i Google+ permet recórrer de manera interactiva l’espai museístic a través de 81 fotografies panoràmiques
El Museu del Tèxtil Valencià a Ontinyent acumula ja més de 100.000 visites virtuals a través de la tecnologia “Street View” de Google implantada en aquest espai. En concret, gràcies a les 81 fotografies panoràmiques realitzades en 2014 pel fotògraf de Google Juan Carlos Bacete a iniciativa del Govern d’Ontinyent, han estat ja 118.236 els internautes de tot el món que han pogut recórrer de manera virtual i interactiva l’exposició del Museu del Tèxtil que es troba al Palau de La Vila, a l’espera de la creació del nou espai museístic a l’antiga fàbrica de Revert.

L’aplicació Google Street View, s’integra a Google Earth, Google Maps i Google+, i és accessible des de pagines web i xarxes socials, una aplicació de la que el Modernització de l’Ajuntament d’Ontinyent, Joan Sanchis, destaca que “suposa una eina més per captar l’interès d’internautes i potencials visitants de tot el món”, assenyalava. “Google Street View” ofereix la possibilitat de realitzar un recorregut virtual fotogràfic i interactiu en 360º mostrant als internautes els detalls de l'interior del Museu del Tèxtil al Palau de La Vila, amb la mateixa sensació d'estar dins d’ell en qualsevol moment.

Sanchis explicava que el tour virtual dins del museu “crea un vincle entre recorregut virtual i recorregut mental, una volta l’internauta se situa físicament al centre del Museu, visualitza la seua ruta i localitza els diferents punts d’interès a les instal·lacions”. El sistema incorpora també fotografies estàtiques d’algunes de les 70 peces que es mostren, i que inclouen màquines, torns i telers datats en el Segle XVIII. El regidor de modernització explicava que “l’aprofitament de les noves tecnologies ha de plasmar-se en aplicacions d’utilitat que és el que tracta de fer el Govern d’Ontinyent en tots els àmbits, i també en el turístic”, concloïa Joan Sanchis.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore