jueves, 19 de abril de 2018

La Generalitat subvenciona amb 112.000 euros l’adquisició del nou bus elèctric d’Ontinyent

Presidència notifica a l’Ajuntament la resolució que finança al 50% la compra del vehicle, contemplada al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible ontinyentí aprovat en 2017

L’Ajuntament prova diversos vehicles que permetrien evitar emissions superiors a les 100 tones anuals de CO2 i millorar l’accessibilitat als usuaris

Ontinyent està més a prop de comptar amb el seu primer autobús 100% elèctric per al transport públic urbà en el terme municipal. Presidència de la Generalitat Valenciana ha notificat hui a l’Ajuntament d’Ontinyent la llum verda a la subvenció de 112.000 euros sol·licitada per a cofinançar la compra d’aquest vehicle, contemplada al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que es va aprovar en 2017.

En concret, a la resolució provisional notificada es confirma l’aportació de 112.190 euros dins del programa operatiu FEDER 2014-2020, pel qual l’administració autonòmica gestiona estes ajudes europees. Esta quantitat suposa el 50% del cost del vehicle (IVA a banda), havent l’Ajuntament d’aportar la resta dels fons necessaris. Per fer efectiva esta subvenció ara el consistori ha d’acceptar l’ajuda i adjuntar una declaració responsable, passant després a remetre’s la resolució definitiva.

Cal recordar que l’Ajuntament està provant diversos models de bus elèctric que segons els informes tècnics, Ontinyent permetrien evitar l'emissió de més de 100 tones de CO2 a l'atmosfera, recorrent els 71.358 kms que suposa la circulació prevista del vehicle, a més de millorar la comoditat i seguretat dels usuaris per a entrar i eixir del mateix gràcies a comptar amb un sòl més baix i accessible.

Els vehicles s’estan provant en la línia L2 proposta al PMUS i en la qual circularia aquest vehicle, un recorregut que consisteix a recuperar la línia urbana que es va suprimir fa uns anys i que connectava el centre urbà amb l'Institut, el poliesportiu, l'estació de Renfe i el cementeri. Aquesta línia es pretén recuperar amb un nou itinerari per a connectar també en el futur amb el nou hospital comarcal, permetent al seu torn, augmentar la freqüència entre Sant Rafel i Sant Josep, i complementant-se amb la L1 que ve funcionant actualment.

Amb la concessió de la subvenció i una volta es compte amb els corresponents informes de viabilitat, els següents passos seran l'aprovació de la compra, redacció de plecs per a la concessió del servei, licitació i adjudicació, per a finalment iniciar les operacions amb el vehicle previsiblement a finals d'any.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore