jueves, 26 de abril de 2018

Més de 600 membres de Creu Roja celebraran el 19 de maig a Ontinyent el Dia Mundial de la Creu Roja

Amb el lema “L’ajuda on cal, prop de tú” la cita contempla tallers i exposicions sobre la tasca de la Institució

La Plaça Mestre Ferrero acollirà tallers, exposicions de materials, simulacre i activitats dirigides al públic infantil i liderades per Creu Roja Joventut.El proper dissabte 19 de maig la localitat d'Ontinyent acollirà la celebració provincial del Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Es tracta d'una cita a la qual està previst assistisquen més de 600 voluntaris i voluntàries de l'Organització Humanitària procedents de punts de tota la província de València. Així ho han anunciat hui en roda de premsa l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president provincial de Creu Roja Espanyola a València, Rafael Gandia, acompanyats pel president de Creu Roja Espanyola a Ontinyent, José Penadés, i la regidora de Política Social i Serveis Socials d'Ontinyent, Sayo Gandia.

Volem que la població d'Ontinyent s'acoste el 19 de maig al matí a conèixer els nostres projectes i animar-los a participar amb nosaltres a través del voluntariat, i activitats de Creu Roja”, ha declarat Rafael Gandia. En aquest sentit, la celebració s'ha plantejat com una jornada de portes obertes que tindrà com a punt neuràlgic la Plaza Mestre Ferrero. Creu Roja Espanyola desplegarà de 10:00 a 14:30 hores diverses exposicions, animació, tallers pràctics, activitats com gymkana per a xiquets, xiquetes i joves organitzades per Creu Roja Joventut.

Jorge Rodríguez, tenia paraules d'agraïment per a Creu Roja “per haver involucrat en aquest acte a tota la ciutat”, i destacava que “com a alcalde i també com a persona que ha sigut voluntari de Creu Roja, és un motiu d'orgull que s'haja triat a Ontinyent per a aquesta jornada, perquè dóna l'oportunitat a la ciutat de fer justícia i transmetre als voluntaris i voluntàries que se'ls reconeix el seu treball i la seua importància. Perquè ixca o no davant les càmeres, allí on hi ha un desastre o una necessitat humana, Creu Roja sempre està present”, manifestava.

Amb el lema “L’ajuda on cal, prop de tú” Creu Roja Espanyola vol acostar els seus recursos, organitzats en 28 assemblees locals i comarcals en la província de València, a les persones que ho necessiten. En aquest sentit, la celebració del Dia Mundial 2018 pretén obrir pas als reptes que la Institució humanitària té a Ontinyent. El president de Creu Roja Espanyola a Ontinyent, José Penadés, ha assenyalat que l'organització ha engegat nous projectes, com el de persones majors, però precisa del suport de més persones voluntàries per a donar resposta a més persones i a col·lectius vulnerables.

Una celebració universal a Ontinyent

El Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja se celebra al voltant del 8 de maig coincidint amb l'aniversari del naixement del fundador del Moviment, Henry Dunant. És una oportunitat per a difondre els Principis Fonamentals i Valors que la inspiren, però fonamentalment centrats en el Voluntariat, pilar fonamental de l'organització. Per açò, una vegada concloses les activitats centrades en la labor de l'organització, està prevista una jornada de convivència dels més de 600 participants en la trobada, que els permetrà a més conèixer de prop els espais més emblemàtics d'Ontinyent.

El programa contempla tallers de Creu Roja, actuacions i activitats d'oci per a tota la població de 10:30 a 14:30 hores en la Plaça Mestre Ferrero. Es realitzaran activitats d'animació, reciclatge, jocs d'ajuda humanitària, muntatge de recursos, tècniques de primers auxilis, competències per a accedir al mercat laboral, juntament amb un simulacre davant emergències a les 12:30 hores. El matí conclourà amb un acte de reconeixement al voluntariat de Creu Roja i de distincions “Tu fas Creu Roja 2018” a projectes singulars de l'organització en tota la província.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore