miércoles, 4 de abril de 2018

Ontinyent augmenta la protecció sobre el Pou Clar evitant l’accés amb menjar als mesos d’estiu

El Ple Municipal aprova una proposta recolzada pel Consell de Medi Ambient i que atén una petició expressa de l’associació Amics del Pou Clar

Tampoc es podrà dur vidre o begudes alcohòliques durant tot l’any per previndre incendis forestals i millorar la seguretat del paratge


Millorar la protecció i seguretat del paratge del Pou Clar i fer més clares les normes que regulen el seu ús. Aquest és l’objectiu de la proposta que aprovava aquest dimecres el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent de modificació dels articles 9 i 13 de l’ordenança reguladora de les Normes de Protecció d’aquest Paratge Natural Municipal, i que suposaran la prohibició de l’accés amb menjar als mesos d’estiu, i amb vidre i begudes alcohòliques durant tot l’any, amb sancions de fins a 750 euros.

Segons explicava al ple el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, “es tracta d’una proposta recolzada pel Consell de Medi Ambient i amb la que volem resoldre els problemes que havia en l’anterior regulació. Atén una petició expressa de l’associació Amics del Pou Clar, a més de diverses observacions rebudes a les enquestes i els treballs que vam fer per al marc de l’elaboració del Pla d'Ús Públic del Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar”, assenyalava.

En concret, a l’article 9, que regula els usos i activitats prohibits en l’àmbit del paratge i, dins d’aquest article, a l’apartat 10 que prohibeix la pràctica del pícnic, excepte la zona de Galindo, explicava que “hi havia diferents problemes d’interpretació per la definició de pícnic, el que va intentar solucionar amb diferents instruccions per aclarir el que es permetia fer i el que no. No obstant, al ser un concepte molt ampli i ambigu, ni els usuaris del paratge ni els vigilants tenien clares les normes”.

Ara, amb la nova redacció, s’intenta eliminar qualsevol interpretació, establint-se una redacció més restrictiva, però també més clara, introduint-se un àmbit temporal a la prohibició de menjar, entre els mesos de juny a setembre, ambdós inclosos, que és el període de major afluència al paratge i quan es produeixen estes conductes, que poden afectar negativament el paratge. La resta de l’any no quedarà prohibit menjar al paratge. Igualment, s’inclou la prohibició d’accedir amb begudes alcohòliques i botelles de vidre, atès el perill que suposa per a la seguretat del paratge i la prevenció d’incendis forestals, sent esta prohibició permanent i no limitada als mesos d’estiu. L’esborrany del text de modificació de l’ordenança ha estat publicada al portal web de l’Ajuntament d’Ontinyent, obrint la possibilitat a ciutadans, organitzacions i associacions que així ho consideren de fer opinions al respecte.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore