martes, 10 de abril de 2018

Ontinyent ofereix tres activitats culturals i turístiques vinculades a la Memòria Democràtica

La Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d'Ontinyent coordina la realització d’una ruta turística, una exposició i un documental

El refugi de Tortosa i Delgado supera les 300 visites durant el primer trimestre de l’any

Ontinyent acollirà esta setmana fins a tres activitats culturals i turístiques vinculades a la Memòria Democràtica. Es tracta d’una ruta turística, una exposició i un documental, organitzats per l’Ajuntament a través de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d'Ontinyent, creada en 2015 com a eina per a la divulgació i el coneixement d’estos esdeveniments històrics.

La Presidenta d’esta Comissió, la regidora Sayo Gandia, recordava que “amb estes activitats, en les que comptem amb la col·laboració de la Diputació de València, seguim donant compliment als objectius amb què es va crear la comissió, i també seguim aprofitant la Memòria Democràtica com a element a través del qual articular activitats turístiques i culturals que servisquen per atraure visitants. Sols al refugi de Tortosa i Delgado ja comptabilitzem més de 300 visitants al primer trimestre de l’any, la major part d’altres municipis, el que demostra que la història pot ser emprada també com a element d’atracció”, manifestava.

Les activitats començaran aquest pròxim dimecres, amb dues sessions a les 9:30 i les 11:30 hores de la ruta turística “Els espais de la memòria democràtica d’Ontinyent”, inclosa també a la programació de “Majors Actius”, que farà un recorregut històric per tal de conèixer com es va viure la Guerra Civil a la ciutat. El mateix dimecres, a les 19:30 hores a la Sala Gomis tindrà lloc la inauguració de l’exposició “No tindreu pau després de la guerra”. Aquesta mostra estarà composta de fotografies i texts per exposar els efectes de la repressió de la dictadura en la societat valenciana.

Dijous, l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent acollirà, a les 12:00 hores, la presentació del documental “Espais de pau en temps de guerra”. Aquesta presentació anirà a càrrec del director del documental, Jaume Bayarri, i la professora de la Universitat de València, Carmen Agulló. El treball audiovisual, en el qual ha col·laborat l’investigador ontinyentí Joan Torró, es vasa en el llibre “República, Guerra Civil i Educació”, de Vicent Torregrosa, per a repassar la vida en les colònies escolars creades al voltant de Xàtiva, com les que va haver a Bellús, o el col·legi de cecs traslladat a Ontinyent des de Madrid, una alumna del qual apareix entrevistada al documental.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore