sábado, 28 de abril de 2018

Un programa d’educació afectiu-sexual amb perspectiva de gènere forma a l’alumnat per potenciar relacions igualitàries

Dues psicòlogues imparteixen sessions en centres de secundària d’Ontinyent on parlen sobre prevenció, riscos, o com establir relacions de parella saludables

Les regidories d’Igualtat i Dona i d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent han posat en marxa una sèrie de tallers d’educació afectiu-sexual amb perspectiva de gènere als instituts de secundària per a trencar amb la sexualitat normativa, educar amb diversitat i potenciar les relacions de parella sanes. La regidora d’Igualtat, Paula Garcia, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, presentaven aquest dijous aquest programa que està treballant amb l’alumnat de 4t d’ESO i 1r Batxillerat dels IES L’Estació, Pou Clar i Jaume I.

Garcia destacava que l’educació afectiu-sexual amb perspectiva de gènere “és fonamental per a trencar amb la sexualitat normativa i introduir noves visions d’aquesta, de manera que l’alumnat puga superar estereotips i descobrir la sexualitat de des de múltiples perspectives”. La regidora afirmava també l’interès que aquest programa continue creixent i desenvolupant-se en altres etapes educatives. Per la seua part, Óscar Borrell, incidia en com és d’important invertir en educació i fomentar bons valors al centre amb programes com aquest que contribueixen a formar una millor societat i prevenir la violència de gènere.

Des de l’equip Sexualmente, encarregat de les sessions, les sexòlogues Esperanza Gil i Silvia Legido, mostraven la seua satisfacció amb “la gran acollida que està tenint el programa per part de l’alumnat i el professorat dels centres” i agraïen a l’Ajuntament d’Ontinyent “per apostar per l’educació sexual afectiva-sexual amb perspectiva de gènere”. Ambdues explicaven que aquesta acció té com a objectiu trencar els estereotips del que suposa ser home o dona i com es deu expressar la sexualitat. “Treballem per a crear un espai on donar veu a la diversitat. És imprescindible parlar sobre prevenció o riscos, però també de com establir relacions de parella igualitàries” destacaven.

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore