miércoles, 6 de junio de 2018

Bloc i País” fa balanç positiu del Consell Nacional del juny de 2018

“Bloc i País” celebra que la direcció del Bloc Nacionalista valencià faja seues les propostes de BiP”

En primer lloc, des del corrent, han celebrat que la direcció del Bloc arreplegue la proposta de convenció d’idees sobre el valencianisme de BiP, feta al darrer Consell Nacional de febrer pel company i membre del corrent Ricard Chulià i presentada i signada per 28 consellers per aquest darrer Consell Nacional .
Segons Chulià.”Des de BiP tenim molt clar que la militància del Bloc Nacionalista Valencià vivim els esdeveniments que estan ocorrent a Catalunya i la resta de l’estat espanyol com si fossen en les nostres mateixes carns. Es tracta d’un país germà que, a més a més, està emprenent un camí de sobirania que és el nostre objectiu últim com a formació política: aconseguir la plena llibertat del nostre país. Per tant, a les raons sentimentals se n’afegeixen les polítiques.”
Des del corrent afirmen que no cal, doncs, explicar la importància que aquests fets tenen per a tots, no estem parlant només de Catalunya. Amb la repressió ferotge que està practicant l’Estat espanyol contra les aspiracions del poble de Catalunya, amb governs democràtics en la presó o en l’exili, amb colps de porra contra la població, amb la llibertat d’expressió en quarantena, amb l’autogovern suspès i assetjat, en definitiva, amb la democràcia intervinguda i anul·lada a Catalunya, s’obri un nou panorama en què els (pocs) àmbits de llibertat que s’havien aconseguit des de la Transició ençà han desaparegut pràcticament del tot. I repeteixen: no només per a Catalunya.
Per altra banda, encara que entenen el context i la delicadesa d’alguna informació, són crítics amb el document “Reglament de participació, comunicació interna i accés a la informació”.
L’accés a la informació és un dret bàsic de la militància sense el qual no només no es pot efectiva la nostra filosofia de política de baix cap a dalt, sinó que no es pot fer efectiva una participació adequada de la militància en els afers del partit amb capacitat efectiva també de decisió. Si NO es té la informació, com es pot decidir?
En aquest aspecte, vàrem veure de manera preocupant com en el passat CN de 10 de febrer de 2018 es va decidir de manera unilateral no enviar l’informe del Secretariat General als consellers nacionals, no només de manera que pogués ser debatut en comarques, sinó que no es va enviar en paper als consellers nacionals. Les raons que se’ns varen donar varen ser que el diari El Mundo va publicar aquell mateix dia del Consell Nacional una filtració que denotava que havia tingut accés a les actes del Consell Nacional. Ara bé, si, com se’n va dir, el fet que va determinar haver de prendre aquella postura fou una filtració que es va publicar aquell mateix dia, com això es coneixia dies abans per no haver enviat l’informe corresponent, que, segons el reglament, hauria d’haver arribat als consellers almenys 48 hores abans? No ens quadren els temps, certament.
Entenem que la condició de partit de govern fa que aquestes qüestions siguen encara més delicades i que una informació usada amb mala intenció pot tindre conseqüències negatives. Això, però, no pot ser una raó per retallar drets a la militància, ja que, a més, estem parlant de documentació de treball del Consell Nacional.
Per acabar, BiP celebra també que la direcció del BLOC transaccionaren la proposta d’obrir a tota la militància un procés transparent, per triar al personal tècnic en la propera campanya electoral, en paraules de Vicent Xavier Vila, membre de BiP que va defensar l’esmena al Consell Nacional: “ el que BiP demana és simplement que es compleixquen els criteris de paritat i de transparència que tot procés tècnic ha de seguir, segons unes bases i unes taules de baremació clares i transparents”

meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore