viernes, 8 de junio de 2018

El programa “El Rogle” d’Ontinyent aconsegueix un 42% d’inserció laboral entre els seus participants

10 dels 24 participants han accedit a contractes fixes o eventuals i la totalitat han vist afavorida la seua integració social

L’Alcalde agraeix la implicació d’associacions i empreses amb el programa i anima als participants “a aprofitar amb encert esta oportunitat”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha conclòs l’edició d’enguany del programa “El Rogle” havent aconseguit un 42% d’inserció laboral entre els seus participants. 10 dels 24 participants participants en aquest programa Municipal, subvencionat pel SERVEF i adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys sense estudis de secundària, han accedit a contractes fixes o eventuals, i la totalitat d’ells i elles han vist afavorida la seua integració social comptant amb l’ajuda de diverses empreses i associacions.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que intervenia hui en l’acte de cloenda que tenia lloc a la Sala Gomis, destacava que “l’administració ha de donar alternatives a la joventut, i per a fer-ho en esta ocasió hem comptat amb la implicació de molta gent que ha fet possible que tingau esta oportunitat, que desitgem que aprofiteu amb encert”.

Entre les diverses accions formatives a les que han pogut accedir els participants des de la passada tardor, i dels quals se’ls ha lliurat els corresponent diplomes, es troben cursos d’operacions bàsiques de restaurant i bar, auxiliar de magatzem, auxiliar de comerç, programació de videojocs, tallers de robòtica, de cuina o de tall de pernil, entre d’altres. Estes accions s’han pogut dur a terme comptant amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, les acadèmies Ontinet i Robotins o l’associació AHVAL a través dels restaurants El Tinell de Calabuig, Casa Inés, Monterrey, Típic i Grup Nac.

La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, explicava que “enguany s’ha volgut diversificar l’oferta als i les participants per a que pugueren triar què els agradava més fer i tenir més opcions”. La regidora coincidia amb l’alcalde en agrair la implicació “de tots aquells i aquelles que han participat perquè estos joves puguen trobar el seu lloc”. Gandia posava de relleu que “la societat ontinyentina cada volta té més en compte al Rogle” havent oferit serveis a col·lectius com la Societat de Festers, l’Associació Veïnal de Sant Rafel, el Centre Ocupacional o l’associació Inclou-TEA, entre d’altres, i animava als i les participants “ a saber aprofitar una oportunitat com aquesta”.

Al marc d’aquesta formació també es desenvolupava el programa de reeducació i suport a menors “Reinicia’t”, coordinat per la regidoria de Política per a les Persones, els quals junt amb el grup de rap “Burning Clap” van escriure una cançó contra la exclusió, gravant un videoclip i interpretant el tema a la Fira de l’Estudiant, una actuació en directe que repetien hui a la Sala Gomis.

L’acte de cloenda donava pas a un càtering elaborat pels propis participants, que tenien paraules d’agraïment “per a l’equip educatiu del Rogle, Maria, Inma, Rafa, Evange i Ana; a la gent de pràctiques en especial a Sheila i Ana; a les persones que han participat com a voluntariat; als qui ens han rebut en les seues empreses o establiments; a AHVAL per facilitar-nos les pràctiques; i sobretot a l’Ajuntament i la regidora Sayo Gandia, per ajudar a que tot eixira bé”.
meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore