jueves, 7 de junio de 2018

La presentació del còmic de “L’Asguinaldo de la Puríssima” ompli de públic i emoció la Sala Gomis

3.000 exemplars seran distribuïts gratuïtament als col·legis i biblioteques de la ciutatUna Sala Gomis plena de gom a gom acollia aquest dimecres a Ontinyent un emotiu acte de presentació del còmic de “l’Asguinaldo de la Puríssima”. Editat per l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Acadèmia Valenciana de La Llengua amb la col·laboració de la Diputació de València, aquest còmic pretén difondre esta tradició instaurada en 1667 per recaptar fons per a sufragar les despeses de les festes en honor a la patrona de la ciutat, la Puríssima Concepció.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; i l’estudiós de les festes i tradicions locals i coautor del còmic, Rafa Gandia, intervenien en la presentació d’una obra de la qual s’ha fet una edició inicial de 3000 exemplars que seran distribuïts de manera gratuïta principalment als col·legis i biblioteques de la població.

Rodríguez conduïa l’acte i destacava que "aquest còmic és un pas més en la preservació d'una tradició que forma part intima de la nostra identitat com a ciutat i que volem donar-la a conèixer al voltant de tots els pobles i ciutats de la nostra comunitat". Per la seua banda, Rafa Gandia, explicava que el còmic presenta "d'una forma senzilla, amena i entretinguda una història actual però endinsada en les arrels del seu origen al segle XVII. És el còmic de la nostra festa patronal dedicada a la Puríssima, que uneix dibuix i text per a conèixer de manera atractiva la nostra història com a poble".

Pel que fa al l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer recordava que la tradició de la Puríssima ja va ser objecte de difusió en 2013 amb l’edició d’un altre còmic en el qual el “Cant dels Angelets” va ser protagonista. Ferrer també destacava que l’objectiu d’aquestes accions són apropar la tradició als i les més joves, “a la vegada que es fomenta la lectura en valencià”. L’acte va incloure una interpretació del “Cant de l’Asguinaldo”, a càrrec dels Angelets de les festes de 2017 i el repartiment de còmics entre els presents.


meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore