viernes, 6 de julio de 2018

Ontinyent potencia el servei de recollida de paper i cartró comercial amb la campanya “Se’ns veu el cartró”

El servei permet fomentar el reciclatge porta a porta entre els professionals i evitar el col·lapse dels contenidors de recollida selectiva destinats als ciutadans en general

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa la campanya “Se’ns veu el cartró”, plantejada per potenciar el servei de recollida de paper i cartró comercial porta a porta, fomentant així el reciclatge i evitant el col·lapse dels contenidors de recollida selectiva destinats a la ciutadania en general.

La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que esta campanya, que es posa en marxa comptant amb la col·laboració de l’Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible (Imedes) i el Consorci de Residus (COR), “pretèn fomentar aquest servei, al que tenim actualment adherits 141 establiments, per tal d’optimitzar els recursos i crear un nou llistat actualitzat d’establiments que ens lliuren el paper-cartó de forma senzilla i còmoda, requerint únicament el dipòsit en la façana de l’establiment, plegat i doblat”, explicava.

Així, un grup d’educadors estan visitant estos dies diferents locals d’activitats comercials o professionals ubicades en Ontinyent, als quals s’explica com sol·licitar el servei, a través d’una instància que es pot presentar a través de la plataforma electrònica de l’Ajuntament i al registre d’entrada de l’Ajuntament, sent vàlida la inscripció fins el 31 de gener de 2019, data a partir de la qual els establiments acollits hauran de renovar l’adhesió per poder continuar rebent el servei, cosa que s’els recordarà mitjançant missatge de whatsapp, correu electrònic o mecanisme similar.

El cartó haurà de lliurar-se junt a la porta de l’establiment dequadament doblat i plegat, de manera que ocupe el menor espai possible, en la façana de l’establiment. En cas de lliurar-se paper, este s’haurà d’introduir dins de caixes de cartó. El servei es realitza dilluns i divendres, únicament un dia a la setmana per establiment, indicant l’Ajuntament en cada cas quin dia es prestarà el servei.

Folgueras recordava que tot i no ser obligatori, “en cas de no fer-ne ús, el paper-cartó deurà dipositar en el contenidor específic o a l’ecoparc municipal, però és important recordar que està prohibit deixar el cartó fora o pels voltants dels contenidors”. La regidora recordava que Ontinyent “és una de les ciutats líders en reciclatge a la Comunitat Valenciana, volem seguir sent un referent i per a això és imprescindible continuar comptant amb la implicació de la ciutadania i, en aquest cas, també dels i les nostres comerciants”, manifestava.
meteontinyent

El temps a Ontinyent www.tiempo.com

Lista de blogs

Entradas populares

© DIARIO DIGITAL D`'ONTINYENT

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
web clocks relojes para blog
Contatore